fbpx

Prva samostalna izložba fotografija snimatelja i fotografa Nebojše Kostreševića Koleta otvorena je večeras u tržnom centru Zenit u Banjaluci.

Piše: Vanja Stokić

Izložene fotografije su dio odabranih radova koje je autor pripremio za veću samostalnu izložbu.

Podrži eTrafiku

“Pripremao sam veću izložbu i izdvojio više od 60 fotografija, ali su prostor i sredstava diktirali mnogo manji broj pa sam odabrao 21 rad. Želio sam da izađem iz virtuelnog svijeta, jer kada se fotografije izrade i postanu opipljive, one dobijaju jednu sasvim drugu dimenziju i imate drugi doživljaj njih”, govori Kostrešević, te dodaje kako nema omiljenu fotografiju, kao ni publika, već svako pojedinačno ima drugog favorita.

Jedan od idejnih tvoraca izložbe, akademski slikar Zdravko Krulj, naglasio je da su fotografije namjerno izložene na štafelajima, radnim stativima na kojima stvaraju slikari i grafičari, čime su postigli simbiozu ovih grana umjetnosti.

“Nebojša je sav svoj umjetnički izraz vezao za fotografiju. Čovjek je ili umjetnik ili nije, nebitno da li koristi kist, fotoaparat ili riječi”, istakao je Krulj.

Komentarišući izložbu svog dugogodišnjeg kolege sa terena, fotograf Aleksandar Čavić čestitao je Kostreševiću na ovom dostignuću.

“Kole i ja već 12 godina zajedno obavljamo novinske i televizijske zadatke, susrećemo se na različitim terenima, gdje je nastala većina ovih fotografija. Svaka čast na izložbi, fotografije su jako lijepe”, naveo je on.

Ove radove možete pogledati u izložbenom prostoru tržnog centra Zenit.

Napiši komentar