fbpx

U sklopu kulturne manifestacije „Jesen grafike“ koju Kulturni centar UDAS organizuje od oktobra do decembra 2017. godine, predstavljen je i rad mladog umjetnika Admira Ganića pod nazivom ‘Izložba grafike’.

Piše: Nataša Tomić, Naslovna: Foto: Nataša Tomić

Riječ je o četvrtoj izložbi u okviru ove manifestacije, a autor je izložio 15 radova koji predstavljaju završnicu, odnosno finalni rad njegove magistarske teze.

Foto baza

„Predstavljeni radovi su  prventsveno iz ciklusa koji se zove Scenografija za sevdah, koji je predstavljao i moj magistarski rad. Radovi su nastali u periodu od 2011. do 2016. godine i radi se o grafikama velikog formata isključivo rađenih tehnikama duboke štampe. Kao inspiracija za radove mi je poslužio sevdah, odnosno taj način života koji je vezan za naše podneblje kao jedan od načina povratka u djetinjstvo, evociranja svijesti, sjećanja i snoviđenja iz dalekog djetinjstva“, rekao je Admir za eTrafiku i iskazao veliko zadovoljstvo što su čak tri mjeseca posvećena izložbama grafika, što se,  prema njegovim riječima, veoma rijetko dešava.

Foto: Nataša Tomić

Admir Ganić  je Akademiju likovnih umjetnosti, smjer grafika i postdiplomske studije  završio u Sarajevu. Prvu nagradu  u oblasti grafike na Nagradnom konkursu za likovne radove studenata u Mostaru je dobio 2010. godine a 2017. godine je osvojio i nagradu na šestoaprilskoj izložbi Collegium  Artisticum.

Foto: Nataša Tomić
Foto: Nataša Tomić
Foto: Nataša Tomić
Foto: Nataša Tomić
Foto: Nataša Tomić
Foto: Nataša Tomić

Radovi ovog mladog i perspektivnog umjetnika se mogu pogledati do 5. decembra, svakim radnim danom i subotom od 9:00 do 15:00 časova.

Napiši komentar