Banjalučka publika imala je priliku da sinoć u Vijećnici Banskog dvora puna dva sata uživa u poeziji i muzici Gorana Tadića, pjesnika iz Novog Sada.

Piše: Vanja Stokić

Tadić je sinoć održao svoje prvo poetsko veče u gradu na Vrbasu, pod nazivom “Pišem ti poslednji put”, a organizatori događaja su udruženje građana eTrafika.net, magazin Lola i Kulturni centar Banski dvor. Kombinujući recitaciju i pjevanje, Tadić je publiku proveo kroz svih svojih šest knjiga, te im u više navrata ustupio binu kako bi i oni mogli da govore svoje stihove. Publika je rado iskoristila tu priliku i sa prisutnima podijelila dio svog stvaralaštva.

Organizatori su pripremili i poklone za prisutne, pa je svaki posjetilac na svom sjedištu pronašao dvije pjesme i pakovanje maramica. Kako je veće odmicalo, tako su emocije ispunile cijelu Vijećnicu, pa se često čulo šuškanje i šmrcanje. U pauzama između pjesama, Tadić je prisutne zabavljao anegdotama iz svakodnevnog života, čime je vrlo vješto balansirao između tužnih i veselih momenata.

Posebno iznenađenje uslijedilo je kada je pjesnik obavijestio publiku da će zajedno pjevati sa njim, i to pjesmu koju čuju prvi put. Zatim im je podijelio papiriće sa tekstom za koji su oni bili zaduženi, te uzeo gitaru u ruke. Kako je sve to zvučalo, možete vidjeti na snimku na našoj Facebook stranici. eTrafika i magazin Lola pripremaju još sličnih događaja za naredni period, zato nas pratite kako biste dobili sve informacije na vrijeme.

 

Napiši komentar