fbpx

“Pogled kroz olovke” naziv je izložbe crteža i karikatura banjalučke umjetnice i aforističarke Dragane Pašić, koja je otvorena sinoć u Banskom dvoru.

Piše: Zorana Stojičić

Mala sala Banskog dvora je primila brojne posjetioce koji su imali priliku da se upoznaju sa radom talentovane Dragane, po struci pravnice koju je nezaposlenost usmjerila na primarno bavljenje umjetničkim radom. Jedina je žena na ovim prostorima koja se istovremeno bavi i karikaturom i aforizmom, a pritom nije ni sanjala da bi mogla ostvariti ovakav uspjeh.

Podrži eTrafiku

„Evo vidite šta dobijete kada ne možete da nađete posao u svojoj struci, kada ste ispirisani cijelom ovom situacijom, ne samo mene već mladih ljudi generalno koji ne mogu naći posao. To je moj hobi i ljubav iz djetinjstva koja je zaista nenadano prerasla u nešto što ja nisam očekivala. Ušla sam i u antologiju srpske satire koja je izašla u Americi. U planu je moja knjiga aforizama koja treba biti objavljena početkom sljedeće godine, ne žurim jer sve mora biti savršeno i kvalitet mora imati prioritet u odnosu na kvantitet. Ujedno to je i poruka svima koji žele da se istaknu u svom radu”, zaključila je Dragana Pašić, dodajući kako je njena inspiracije sve, od običnih socijalnih problema, religije, prirode… jer je neko ko je nekada i pjevao i svirao klavijature, nastupao na festivalima i radio na radiju pa joj nije strana angažovanost na različitim poljima.

Pogledom kroz olovke želi pokazati šta se to desi kada čovjek stvarno nema neku soluciju, olovke je upotrijebila kao teleskop da pogledamo unutar sebe. Glavni alat kojim crta je grafitna olovka kojom uz maštu, preciznu ruku i umjetničku inspiraciju stvara sjajna djela. U njenom radu dominiraju i razni portreti kao i ilustracije.

„Sve i da se jednog dana zaposlim u struci, od umjetnosti se ne odvajam a u planu su veliki radovi!”

Draganin rad možete pratiti na njenoj zvaničnoj Fejsbuk stranici 

 

Napiši komentar