fbpx

Drugi dan ovogodišnjeg Exita ponudio je posjetiocima ovog festivala mnogo dobre muzike i mnoštvo zanimljivih propratnih sadržaja. 

Piše: Vanja Stokić

Iako je juče bio nulti dan i nastup grupe Killers, Exit je zvanično sinoć otvoren, te je posjetiocima bilo na raspolaganju 20 bina raspoređenih unutar tvrđave. Ekipa eTrafike je stigla na vrijeme za nastup Liama Gallaghera na Mainu, te ostala prilično ravnodušna na njega. Lagana, blaga muzika i odustvo bilo kakvog scenskog nastupa učinili su da počnemo da se dosađujemo. Ljudi oko nas su stalno cirkulisali, dok su jedni odustajali od slušanja i odlazili na druge bine, dolazili su novi na njihovo mjesto i očigledno uživali u muzici koja je dopirala do njih.

Podrži eTrafiku
Liam Gallagher

Nakon njega su na scenu stupili Lost Frequences, koji su majstorski odradili svirku. Publika se potpuno prepustila zvuku i đuskala tokom cijelog nastupa. Podijum su preuzeli Alan Walker, a zatim Fred V &Grafix ft. Stamina MC, čime je rad Maina produžen sve od šest častova, što se jako rijetko dešava.

Na Fusion bini dominirala su tri domaća imena – Pips, Chips i Videoclips, Elemental i Bjesovi. Svako potpuno različit od onog prethodnog i sjajan u onome što radi.

Slijedeći tradiciju svih prethodnih godina, žurka se od jutarnjih časova nastavlja u Dance areni i No sleep Novi Sad bini, gdje se okupe posjetioci ostalih 18 stejdževa. Pored standardnih bina na koje smo svi navikli, Main, Fusion, Dance i slično, Exit svake godine oformi novu i iznenadi sve one koji ga vjerno posjećuju. Ovaj put se radi o Tunel bini, smještenoj unutar jednog od tunela, u kojoj možete oslikati svoje ruke, noge ili neki drugi dio tijela flueroscentnim bojama, a zatim uživati u plesu.

Od dodatnih sadržaja se između ostalog nudi spuštanje na žici za najhrabrije, te slobodno penjanje za one koji bi radije da se ne odvajaju mnogo od tla.

           

 

Napiši komentar