fbpx

U okviru Festivala evropskog i mediteranskog filma, glumici Mileni Dravić svečano je dodijeljena nagrada „Zlatni platan“ za izuzetan doprinos evro- mediteranskoj kinematografiji.

Dravićeva je naglasila da je počastvovana što je baš ona dobitnik ove nagrade, ali i dirnuta dočekom i aplauzima trebinjske publike od prvog dana Festivala.

„Idem za Beograd i nosim ovo priznanje koje će stajati pored „Zlatnog Davida“, venecijanske nagrade, „Zlatne arene“, „Carice Teodore“ i svih dosadašnjih nagrada“, kazala je Dravićeva prilikom uručenja nagrade.

Podrži eTrafiku

Svečanoj dodjeli nagrade prethodila je projekcija kratkog igranog filma „Marijina epizoda“, mlade rediteljke Sanje Živković koji predstavlja njeg magistarski rad na Fakultetu Dramskih umjetnosti u Beogradu.

„Velika je čast bila raditi sa Milenom i ponosna sam na cijelu ekipu koja je učestvovala u pravljenju filma.  Ovo večeras je prva premijera, a glavna će biti na festivalu u Kanadi za nepunih mjesec dana”, kazala je Živkovićeva.

Inače, glumica Milena Dravić izgubila je ulogu u jednoj pozorišnoj predstavi  jer je odlučila da pomogne mladoj rediteljki Sanji Živković i odglumi glavnu ulogu u njenom diplomskom filmu.

„To se sve radi besplatno. Studenti se pomažu. Kad bi se poređali projekti u studentskim filmovima, i to bi bila jedna mala retrpospektiva“, kazala je Dravićeva u intervjuu za portal Trebinje Live.

Organizatori Festivala evropskog i mediteranskog filma su “Tangram centar” iz Beograda, „Alpe- Adria“ kulturna mreža iz Beča, i JU „Kulturni centar” Trebinje. Festival traje do 10. avgusta a ulaz na sve projekcije je besplatan.

zlatni platan milena dravic (4)

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar