fbpx

Prvi međunarodni festival orijentalnog plesa „Awalim“ koji se održava od 7. do 9. decembra počeo je sinoć u Domu omladine.

Prvi festivalski dan bio je predviđen za takmičenje. Banjalučka publika mogla je da vidi tri stila orijentalnog plesa predviđena za ovo takmičenje. To su: tribal grupna koreografija, klasični orijent i tribal fusion stil.

Fusion stil je stil u kome su dozvoljeni rekviziti za ples, kao i miješanje stilova sa modernijom muzikom.

Podrži eTrafiku

Takmičile su se djevojke iz BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Nakon revijalnog dijela programa, slijedilo je proglašenje pobjednika za svaki od ova tri stila. Stručni žiri činila su tri člana: Tanja Mirić (CRO), Nika Mlakar (SLO) i Suzan Frankovič (SAD).

U kategoriji Tribal grupna koreografija, drugo mjesto osvojio je plesni studio Oriana&Oria, a pobjednik je plesni studio Bastet iz Zagreba.

U kategoriji za klasični orijental, drugo mjesto osvojila je Lea Grujić iz Slovenije, a pobjednica je Karmen Puškar iz Hrvatske.

U kategoriji tribal fusion, drugo mjesto pripalo je Antoniji de Kastro iz Hrvatske, a pobjednica je Iva Ačkar, takođe iz Hrvatske.

Drugi dan festivala posjetioci će moći da pohađaju radionice koje vode Nika Mlakar i Suzan Frankovič. Radionice su na programu od 9 do 17 časova, a od 20:30 časova na programu će biti Gala show. Tada će posjetioci moći da vide instruktore kako plešu, kao i plesačice koje nisu imali prilike da vide uživo, a nastupaće i pobjednici festivala, kao i zvijezde u usponu.

Gala show će se održati u Dječijem pozorištu, a ulaz će koštati 6KM.

Radionicom Tanje Mirić u nedelju završava se ovaj festival. Organizator festivala je Udruženje građana “Oriana&Ora” i Udruženje građana “Isis”.

 

 

eTrafika.net – Milica Pralica

Napiši komentar