fbpx

Žiri devetog Demofesta odlučio je da prva nagrada ide u ruke benda Seine iz Varaždina i Zagreba, druga benda Degeneza iz Beograda, dok su treći članovi grupe Letarg iz Koprivnice. Nagrade su snimanje i produkcija albuma u vrijednosti 5.000 evra, binska oprema u vrijednosti 2.000 evra, te binska oprema u vrijednosti 1.000 evra. U revijalnom dijelu programa publiku su zabavljali prošlogodišnji pobjednik Demofesta Nord, ZAA, Bombaj štampa i Mando Diao.

Što se ostalih nagrada tiče, plavi bas je dobila Maja Kolarić iz benda EoT, brendiranu gitaru David Seferović iz grupe Degeneza, dok je Mirna Pijetlović iz Glasa Srpske kao najbolja novinarka dobila laptop.

 U finalu je nastupilo 11 demo bendova, nakon čega je grupa Nord otvorila revijalni dio programa, sviravši pjesme sa svog debi albuma „Play Restart“. Uslijedio je nastup grupe Zaa, čija je pjevačica Sanja Vučić odmah na početku podsjetila publiku da je njihova karijera počela upravo na Demofestu, kada su 2009. godine osvojili treće mjesto. „Unconditional Love“, „What About“, „We“… Pjesme su se redale jedna za drugom, a Sanja je energičnim nastupom tjerala publiku na đuskanje.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

demofest 2016 3 (9)

Nakon 30 godina, Bombaj štampa sinoć je svojim obožavaocima u Banjaluci odsvirala koncert za pamćenje. „Bolje letim sam“, „Ludnica“, „Mrak i ja“… Đuro je bio odlično raspoložen i sve vrijeme komunicirao sa publikom, pokušavajući da sazna da li je tačna banjalučka legenda 7:1.

demofest 2016 3 (13)

Zvijezde večeri, švedska grupa Mando Diao nastupili su posljednji i odvirali skraćenu verziju zbog radnog vremena festivala i kašnjenja na Demofest. Naime, članovi iz grupe su pred sam nastup morali da mijenjaju plan puta, jer je zbog dešavanja u Minhenu bilo nemoguće da lete iz tog grada, što je dovelo do dodatnih komplikacija i kašnjenja. Srećom, publika je strpljivo čekala, a to joj se višestruko isplatilo. Od svih odsviranih pjesama najbolje su prošle „Gloria“ i „Dance With Somebody“, čime je zatvoren i ovaj Demofest.

eTrafika.net – Vanja Stokić

demofest 2016 3 (5)  demofest 2016 3 (2)   demofest 2016 3 (11) demofest 2016 3 (16)    demofest 2016 3 (23) demofest 2016 3 (22)

Napiši komentar