fbpx

Bendovi MultiCultus, 3 kapljice iz Novog Sada, Ki iz Kumanova, Sila nečista iz Solina, kao i Mnogi drugi i PigPop iz Zagreba plasirali su se sinoć u finale Demofesta. U revijalnom dijelu programa nastupili su Rezerve, The Sisters of Mercy i Kolja i Grobovlasnici.

Drugo veče ovogodišnjeg Demofesta bilo je poprilično šaroliko što se tiče muzičkih žanrova, pa je publika imala priliku da čuje sve vrste roka, ali i pogleda različite scenske nastupe. Revijalna grupa The Sisters of Mercy je binu i prostor oko nje ispunila dimom pa su se većinu vremena samo nazirali na sceni. Publika je imala većinom negativne komentare na njihov nastup, koji je dosta umrtvio atmosferu. Posjetioci su se distancirali i čekali Kolju i Grobovlasnike.

demo 2016 2 (3)

Foto baza

Oko 02:15 na scenu su izašle zvijezde večeri. Nastup je započet pjesmom “Da li venem ili zrim”, a Kolja je morao sa prisutnima podijeliti zadovoljstvo što konačno svira u svom gradu. Kako je naveo, nakon nastupa u Beogradu i Banjaluci, sada slobodno može i prestati sa sviranjem. Nastup je jako dobro prihvaćen kod publike, koja je uglas sa njima pjevala numere “Mladoženja”, “Eto udade se ti za konja”, “Užički herion”… Kolja nije propuštao priliku da publiku počasti ponekom anegdotom iz svog života i “da ne bi kasnije bilo problema”, odmah rekao kako bisa neće biti.

Danas je posljednji dan Demofesta, od dnevnih dešavanja ističe se projekcija dokumentarca “Vlado” u 17 časova u Domu omladine, a večeras a tvrđavi Kastel se demo bendovi takmiče za vrijedne nagrade. Nakon finala, očekuje nas nastup prošlogodišnjeg pobjednika, benda Nord, zatim grupa Mando Diao, Bombaj štampa i Zaa. Ulaz je besplatan do 21:30, nakon čega će se naplaćivati 5 KM.

eTrafika.net – Vanja Stokić demo 2016 2 (10)  demo 2016 2 (1) demo 2016 2 (2)    demo 2016 2 (8)

 

Napiši komentar