fbpx

Nastupima u nedjelju završen je ovogodišnji BH Beer fest koji se održava u Bijeljini. Iako je kiša prijetila da pokvari zatvaranje, vrijeme je poslužilo i sve je proteklo u najboljem redu. Slobodno se može konstatovati da je ovo veče bilo najposjećenije kako na DJ, tako i na glavnoj bini.

Po već uhodanom principu, poslije dvije predgrupe na binu je izasao Elvis Jr. Kurtovich. Predstavnici novog primitivizma su na sebi svojstven način pridobili publiku kako pjesmama, tako i anegdotama između pjesama. Na repertoaru su se pored njihovih autorskih stvari našle i brojne pjesme Zabranjenog pušenja pa smo mogli da čujemo hitove „Fikreta“, „Nedelja kad je otiš’o Hase“, „Lutka sa naslovne strane“, „Pišonja i Žuga“ i mnoge druge. Poslije kraja nastupa publika je tražila bis, ali zbog zgusnutog festivalskog rasporeda bend im nije mogao izaći u susret. Ipak, ovo nije prvi put da su nastupili u Bijeljini, a sigurno nije ni posljednji.

beer fest 3 2016 (2)

Foto baza

Malo prije ponoći počeo je nastup Amadeus benda, kojim se i zatvorio ovogodišnji fest,a za tu priliku organizatori su upriličili i vatromet. Stiče se utisak da su mnogi čekali baš njih, a bend je uzvratio naklonost publike žestokom svirkom. Uz sve hitove koje su imali u dosadašnjoj karijeri  mogli smo da čujemo i brojne obrade koje su varirale od Tome Zdravkovića do Divljih Jagoda i Riblje Čorbe. U svakom slučaju, momci iz benda su se potrudili da svima pruže dobar provod i u tome su uspjeli. Poslije dva sata svirke su završili nastup, a najuporniji su mogli još neko vrijeme da ostanu na DJ stage-u.

Za sve ljubitelje festivala i žive svirke ova tri dana su prošla prebrzo i svi ćemo nažalost morati da se sačekamo sljedeću godinu u kojoj očekujemo još bolji program i još veću posjećenost.

eTrafika.net – Srđan Obarčanin

Napiši komentar