fbpx

Za razliku od prethodnih INMusica, juče nije bilo padavina, te je prvi dan  protekao u odličnoj atmosferi, koja je na nekim binama uz di-džejeve trajala do ranih jutarnjih sati. Od popodnevnih časova posjetioci su mogli uživati u nastupima bendova kao što su The Haze, The Coral, Django Django i mnogim drugim.

Jedno od prvih većih imena na Main Stageu bio je kantautor Jake Bugg, koji je publiku pripremio za nastup headlinera Gutterdämmerung. Ovaj multimedijalni spektakl koji obuhvata rock and roll, koncert i film, predvođen Henry Rollinsom u pratnji live benda, po prvi put se izvodi na festivalima u Evropi. Cijeli nastup pratili su specijalni efekti i pirotehnički elementi. Zahvaljujući Gutterdämmerungu Lemmy Kilmister se “pojavio” na ekranu Main Stagea, a Mötorheadov klasik The Ace od Spades posvećen je publici festivala.

Za ljubitelje punka, nezaobilazan je bio nastup velikana punk scene na Hidden Stageu, američkog benda Pennywise. Šutka, žestoki ritmovi i odlična interakcija sa publikom, ostaće u sjećanju svim fanovima, a instrumentalisti The Bambi Molesters svojim nastupom doveli su publiku do usijanja.

Podrži eTrafiku

Jednu od atrakcija u kojoj su posjetioci mogli uživati predstavlja i INmusicov Teslin toranj, unutar kojeg se na video zidu prikazuju projekcije o životima Nikole Tesle i Davida Bowieja.in music 2016 (9)U jutarnjim satima veoma posjećene bile su i karaoke, a veliki broj ljudi se oprobao i u čuvenom hodanju po traci,

in music 2016 (4)

Dobro vrijeme, odlični nastupi bendova i više od 20.000 posjetilaca obilježili su prvi dan INmusica. Još dva su pred nama, a mi ih nestrpljivo iščekujemo.

 eTrafika.net – Anja Zulić

in music 2016 (1)  in music 2016 (3) in music 2016 (5) in music 2016 (6) in music 2016 (7)

Napiši komentar