fbpx

U sklopu manifestacije povodom obilježavanja Dana Filološkog fakulteta u Banjaluci, ljubitelji književnosti su imali priliku slušati stihove akademika Matije Bećkovića. U učionici Filološkog fakulteta se tražilo mjesto više, a gromoglasan aplauz i osmijeh su ispratili svaku njegovu recitaciju.

Nakon pozdravne riječi dekana i recitacija studenata na različitim jezicima, mjesto za katedrom je preuzeo Matija Bećković. Dok je Bećković govorio, publika je „upijala“ svaki stih sa nevjerovatnim oduševljenjem, a na momente se i sjeta oslikavala na njihovim licima.

Matija Bećković (5)

Podrži eTrafiku

Započevši izlaganje poemom „Kada dođeš u bilo koji grad“, akademik je dalje govorio o Veri Pavladoljskoj, zatim pjesme Hleba i jezika, Priča o Svetom Savi, Kosovo polje, Gospode pomiluj. Interpretaciju odlomaka iz „Kad budem mlađi“ i „Kad budem još mlađi“ književnik je posvetio svim prisutnim studentima banjalučkog univerziteta.

Matija Bećković (3)

Koliko ga je publika nadahnula za predivno književno veče, svjedoči činjenica da su stihovi i poslije dva sata govorenja izlazili živopisno iz njegovih usta kao da je tek počeo kazivanje. Ipak, nešto je morao ostaviti i za naredno druženje.

eTrafika.net – Nataša Lazukić

Napiši komentar