Poznati srpski motociklista Zoran Kovačević Kawazoki (62), koji je proteklih pet i po mjeseci prešao najmanje 30 hiljada kilometara rute kubanskog revolucionara Ernesta Če Gevare, ipak će prinudno završiti svoju veliku južnoameričku avanturu.

Iako je planirao da pored Brazila, obiđe još neke zemlje i putovanje završi u Venecueli, što bi bilo ukupno pređenih 45 hiljada kilometara, Kawazoki će povratak u Srbiju početi sa poznate plaže Kopakabana u Rio de Žaneiru.

“Još malo pa Rio, ali vrijeme čini svoje. Planovi se ionako većinom ne završavaju kako smo zacrtali. Moja pluća se teško snalaze na velikim vrućinama i kada je vlaga. Vlage bi bilo previše u Amazonu. Dakle, završiću ovo putovanje na Kopakabana plaži što i nije tako loš završetak. Zar ne”, poručuje Kawazoki.

Preostalo je još samo da riješi dilemu da li će svoj suzuki DR 650, star 20 godina, koji ga ranije uspješno odvezao i do dalekog Japana, vratiti kući ili ostaviti. Upravo, s ovim drugim izborom već nisu saglasni brojni bajkeri iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja.

“Znamo i shvatamo koliko je bilo teško usuditi se na jedan takav samostalan, dosta opasan i iscrpljujući put bez sponzora i ikakve logistike. I još je Zoki našao vremena da veliku zajednicu motociklista svakodnevno obavještava o svojim zgodama i nezgodama u Meksiku, Peruu, Argentini i ostalih dvadesetak država, a bio je i naš dostojan ambasador. Dakle, sada je na nama da pomognemo Zoranu da se ne odrekne svoje „Suzane“, kako je zbog velikih troškova transporta namjeravao već da je dotjera u svoj rodni Čačak i Srbiju kako bi na neka nova putovanja inspirisao kolege, neke nove klince i bajkere”, kažu Zokijevi poštovaoci i prijatelji.

Inače, akciju da se “Suzana” vrati kući inicirali su članovi foruma BJBikers. Prvi novčani prilozi po principu „kol’ko ko može“ i ovog časa stižu u Brazil. Sve se radi preko bankovnog računa u dinarima- broj 265000000449687739 na ime Kovačević Zoran, Raiffesen banka Čačak sa svrhom doznake „Pomoć za Suzanu“, a donaciju je moguće dostaviti i putem Paypal-a: kawazoki.7@gmail.com.

Pročitajte i:

Putevima Če Gevare (18): Kawazoki pred Rio de Žaneirom

 

 

eTrafika.net – Bojan Rečević

Napiši komentar