fbpx

“Voleli smo svoju mamu, odličnu Doris Roberts. Prekrasnu, zabavnu, neizbrisivu glumicu i prijateljicu”, napisao je na svom Tviteru profilu producent serije „Svi vole Rejmonda“, Fil Rozental.

Doris Roberts, harizmatična glumica domaćoj publici najpoznatija po ulozi svekrve Meri u seriji „Svi vole Rajmonda“, umrla je u 90. godini života. Kako su saopštili predstavnici porodice preminule glumice, Doris Robert preminula je u snu, u svom domu.

Rođena je 1925. godine u Sent Luisu, a odrasla je u New Yorku. Svoju glumačku karijeru započela je tokom pedesetih na Brodveju i u televizijskim serijama.

Foto baza

Ostaće upamćena po ulogama koje je ostvarila na televiziji, filmu i u pozorištu tokom duge i plodne karijere.

Doris je, inače, bila aktivna do samog kraja. Vrhunac karijere doživjela je igrajući Mariju Barone, za koju je osvojila čak četiri Emija.

Od voljene koleginice oprostile su se brojne kolege, prijatelji i obožavaoci.

“Voljeli smo svoju mamu, odličnu Doris Roberts. Prekrasnu, zabavnu, neizbrisivu glumicu i prijateljicu”, napisao je na svom Tviteru producent serije „Svi vole Rejmonda“, Fil Rozental.

“Bila je zabavna i oštra i voljela je život koji je živjela punim plućima”, tvitnula je glumica Patrisia Hiton.

Serija je originalno u Americi emitovana od 1996. do 2005. godine, ali je doživjela mnoge reprize širom svijeta, tako da je gledaoci iz Srbije vrlo dobro znaju.

Pored Doris Roberts, glavne uloge u seriji tumače Rej Romano, Bred Garet i Patrisia Hiton. Peter Bojl, glumac koji je u seriji igrao Rejmondovog oca i mrzovoljnog supruga Doris Roberts, umro je 2006. godine.

Doris Roberts će mnogi pamtiti i po ulozi koju je ostvarila u televizijskoj detektivskoj seriji „Remington Steele“ iz 1980.

Pored rada na televiziji, za života je ostvarila zapažene uloge u pozorištu, ali i na fimu („The Rose“, „The Taking of Pelham One Two Three“ i „Madea’s Witness Protection“).

Do samog kraja života bila aktivna pred kamerama, a posljednji naslov koji je Doris Roberts snimila, „Merry Kissmas and others slated“, publika će moći da pogleda tek ove godine.

Kako je pored glume, bila strastveno posvećena kuvanju, iza Doris Roberts ostaje i autorski kuvar iz 2005. godine „Are You Hungry, Dear? Life, Laughs, and Lasagna“, („Da li si gladan dušo? Život, osmjeh i lazanja“). Ova publikacija pored zbirke recepata sadrži i memoare voljene Doris.

nedeljnik.co.rs/foto: profimedia

Napiši komentar