fbpx

Ona je jedna od onih djevojaka kojima se mašta preko noći pretočila u stvarnost. Zahvaljujući prirodnoj ljepoti i posebnosti, sedamnaestogodišnja Anja Čihorić je zaobišla sitna angažovanja, trnoviti put do uspjeha preko bh. modne scene i neočekivano se otisnula pravac na modne piste Milana, Pariza, Londona.

Za godinu dana rada u manekenstvu odradila je brojne revije, pojedine otvorila, mnoštvo photoshootinga, te dobila angažovanja u velikim modnim kućama kao što su Chanel, Dior, Miu miu.

Sve je krenulo u septembru prošle godine kada je Anji, dok je sjedila u kafiću sa drugaricama, prišla direktorka “Star System” agencije u Beogradu, Vesna Jovović, i ponudila joj ono o čemu je ova djevojka samo povremeno sanjarila – ozbiljan posao u manekenstvu. Kao šesnaestogodišnjakinji, pristanak njen i njenih roditelja tekao je pomalo teško i skeptično, ali je ishod bio pozitivan. Još pri prvom odlasku u Milano, uradila je osam revija, što je za početnika lijepa brojka.

Podrži eTrafiku

– Kada sam otišla prvi put, tih pet sedmica u Milanu sam radila revije, nisu imali prevelika očekivanja, jer sam tek ušla u taj svijet, sa 16 godina nisam ni znala da hodam u štiklama previše spretno, pa su me polako obučavali, davali upute i postajala sam sve bolja i bolja. Prvobitno sam uradila jedan photoshooting za portofolio i poslije toga su uslijedili kastinzi za revije. Uradila sam osam revija što je super za prvu sezonu.

“Star System” agencija u Milanu je postala njena matična agencija i odskočna daska za dalje. Modna agnecija preko koje je angažovana u ovom poslu je Woman Agency u Parizu.

Prošla sezona joj je, prema njenom mišljenju, bila najupješnija, te su klijenti tražili da se što prije vrati nazad, što je i učinila nakon završenih šklolskih obaveza. Ova Trebinjka je do sada cirkulisala na relaciji Trebinje – Pariz – Milano – London, pri čemu je uspijevala da nadoknađuje sve školske obaveze, koje joj ovaj posao nije poremetio. U tome joj pomažu profesori koji joj izlaze u suret, kaže ova mlada djevojka.

Najznačajnija dosadašnja angažovanja: 

– Ne bih sve da nabrajam, izdvojiću samo meni najznačajnija do sada. To su u Milanu: Jo No Fui, Mila Schon, u Parizu: Issey Miyake, Dany Atrache, Jean Charles de Castelbajac, a najznačajnije revije koje sam tu radila su Miu Miu i Christian Dior. Potom u Londonu: Felder Felder, David Koma. Takođe sam radila za Chanel i Celine, a u pitanju su bile njihove interne revije, dakle unutar kuće.

Kada su u pitanju ishrana i održavanje željene kilaže, Anja Čihorić nam govori kako nema problema sa tim. Vježba koliko joj slobodno vrijeme dozvoli, hrani se, kako kaže, zdravo.

– Pokušavam da jedem zdravo, ali pošto sam non stop u pokretu i trčim od modne kuće do modne kuće, ne treba mi puno dodatnih aktivnosti. Kada sam kući trudim da to pojačam i što više trčim. Radim dosta trbušnjake, malo mi je problematičan stomačni dio.

Međutim, prije nego je zakoračila u ovaj svijet, Anja je ipak morala da smrša, i zadovolji postavljene kriterije.

– Trebala sam da smršam, bila sam deblja nego što sam sad. Zapravo, nije toliko bitna kilaža, najbitnije su proporcije kukova, struka, grudi. Tu sam morala da izgubim nekoliko centimetara.

Napor u ovom poslu  je neizbježan, ali kada se radi s ljubavlju, lako se podnosi. Tokom burne sedmice mode, Anja kaže kako jedva stiže da jede, i obično se to svede da dva obroka dnevno.

 – Često zna da bude baš naporno. Kada su revije vremenski blizu, dešava mi da samo utrčim, sjedam u stolicu, jedni me peru kosu, drugi skidaju šminku od prethodne revije, treći lakiraju nokte…Za reviju Miu miu, na primjer, zvali su me u tri sata ujutru da dođem i probam za reviju, u šest sam završila i legla da spavam, i u tom momentu su me nazvali i rekli kako moram da budem u sedam tamo, jer radim reviju. Za reviju Diora su mi svarovske kristale stavljali dva sata, frizuru pravili dva ipo. Iako nije sve lako izdržati, uživam jako.

Anja Čihorić je prije nekoliko dana otputovala u Pariz, gdje snima fotografije za modne magazine. Nedavno su izašle i fotografije u magazinu “Glamour France“ koje je ljetos snimila sa fotografom Terry Gates-om (foto 11, 12, 13 u fotogaleriji 2).

Mlada, a već uspješna Trebinjka, inače rođena u Kanadi (Toronto), raduje se narednim angažovanjima. Kaže da je čekaju sedmice mode u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu,. Posebno se raduje februaru sljedeće godine i odlasku u modnu prijestonicu – Njujork.

 

 

eTrafika.net – Vedrana Džudža

Napiši komentar