fbpx

U prepunoj vijećnici Banskog dvora sinoć je nastupio Ansambl Zdravka Ćosića, najboljeg primaša nekadašnje Jugoslavije.

Manjak mjesta za publiku nije nepoznanica na njihovim nastupima, pa je tako dobro poznat i slučaj kada je više od 150 ljudi ostalo ispred Banskog dvora, jer mjesta za sve nije bilo.

Ansambl je karakterističan po tome što mu repertoar seže od Baha do Sevdaha, a nijedan koncert nema isti program. Kako kaže član Ansambla i narator sinošnjeg koncerta Nebojša Kuštrinović, toliku maštovitost duguju upravo Zdravku Ćosiću.

Podrži eTrafiku

Tokom više od 35 godina postojanja, ovaj ansambl spojio je jude mnogih profesija sa jednom zajedničkom ljubavi – onoj prema muzici. Tako se u sastavu mogu vidjeti članovi raznih zanimanja, od doktora do meteorologa.

Nakon višegodišnje pauze, ansambl je uz trud gospodina Ćosića ponovo sastavljen prije pet godina i od tada ne prestaje da oduševljava publiku širom regiona. Pozive su dobijali čak i iz Rusije, za Dan pobjede nad fašizmom, ali iz  finansijskih razloga nisu mogli da se odazovu pozivu.

Veče nije moglo da protekne bez gostiju koji su čitali satiru, aforizme i pjesme tri banjalučka autora, dok su kao muzički gosti nastupili Aleksandar Ševo Kvintet i Vokalni sastav osnovne škole Miroslav Antić iz Bistrice.

eTrafika.net – Nikola Zgonjanin

      vece uz prim 2016 (8) vece uz prim 2016 (9)       vece uz prim 2016 (16)

Napiši komentar