fbpx

Član Kajak-kanu kluba Vrbas Darko Savić tvrdi da se Banjaluka pretvorila u grad koji potcjenjuje iskrene i vrhunske sportiste.

Ovu ocjenu Savić je iznio u otvorenom pismu javnosti koje je napisao nakon što se povukao iz žirija večerašnjeg Izbora najuspješnijih sportista grada Banjaluka. Na taj korak se odlučio jer ga je povrijedilo nepoštovanje rezultata plivača Mihajla Čeprkala i atletičara Dušana Babića, koji su ostali u sjeni, kako je napisao, “čovjeka koji se rekreativnim sportom –  raftingom počeo baviti u 24. godini”. Iako ga Darko nije imenovao, jasno je da je riječ o članu Rafting kluba Dajak Draganu Babiću, kog je i indirektno proglasio najboljim sportistom Banjaluke za 2015.

– Naš grad je zbog ovakvog odnosa postao grad istrošenih i poniženih sportista, jer kako opisati rezultate sportiste koji će biti izabran za najboljeg, znajući da se u kriterijumima za bodovanje izjednačuju uspjesi, pa čak i više vrednuju, u amaterskom sportu kao što je to rafting, u odnosu na plivanje, atletiku i slične – napisao je Savić, dodajući da njegovi rezultati govore sami za sebe.

Podrži eTrafiku

Uspješni kajakaš je potom postavio i dva pitanja:

– Kako je moguće da najbolji sportista grada bude čovjek koji se tim rekreativnim sportom počeo baviti u 24. godini? Kako je moguće da mi, koji se borimo da obezbijedimo mjesto na Olimpijskim igrama u Riju, budemo manje vrednovani od sportista koji sa svojih takmičenja mogu otići samo na ćevape “Kod Muje”?

Savić je naglasio da njegovu ogorčenost dijele mnogi sportisti, te je za kraj poslao poruku Odjeljenju za društvene djelatnosti i Savjetu za sport:

– Ne mogu se oteti utisku da je ovo urađeno samo da bi nečiji postupci i rad, odnosno nerad bili opravdani tim imenovanjem. Mi ovo ne radimo zbog Odjeljenja za društvene djelatnosti i Savjeta za sport, već zbog mladih pokoljenja i njihove budućnosti – zaključio je Savić, uz apel da sportisti i sportski radnici iz Banjaluke na društvenim mrežama pokrenu akciju za spas sporta, uz haštag #spasimosportbl.

Napiši komentar