fbpx

Peti koncert studenata kontrabasa pod nazivom „Basomania“ održan je sinoć u Banskom dvoru. Studenti Akademije umjetnosti iz Banjaluke i  Muzičke akademije iz Sarajeva publici su se predstavili djelima Baha, Eklea, Kuseviskog, Dilmana i Prota.

basomania 7

Nastupili su Ognjen Babić, Đorđe Babić, Sandin Redžo, Dženis Mrkonjić i  Marko Kovačić. Kao specijalni gost svoje umjeće pokazao  je i Ognjen Babić, učenik Muzičke škole „Vlado Milošević“.

Podrži eTrafiku

Profesor kontrabasa i organizator ove manifestacije Slobodan Gerić kazao je da je to  prilika za mlade muzičare da javno nastupe, da se uporede između sebe i vide dokle su stigli u svojim umjetničkim stremljenjima.

„Ovo je prilika i za nas koji se bavimo pedagoškim radom sa njima da  sagledamo njihov javni nastup što je jedino pravo mjerilo za muzičara“ istako je Gerić.

basomania 1

Marko Kovačić, student četvrte godine Akademije umjetnosti izrazio je zadovoljstvo programom, rekavši da je na repertoaru muzika XX vijeka, koja je dosta zanimljiva i pomalo neobična.

„Svrha  „Basomanie“ je  predstaviti ljubav prema kontrabasu i muzici generalno,  ali  i ljudima približiti kontrabas kao solo instrument“ dodao je on.

basomania 5

Đorđe Babić, student druge godine, istakao je da je ovaj koncert kruna njihovog rada i rezultat priprema tokom cijelog semestra.

Ova manifestacija održava se u Srbiji  24 godine, te je od koncerta klase prerasla u skup kontrabasista iz čitavog regiona. „Basomania“ uvijek  ima svoju publiku, jer bez obzira na vrijeme u kojem živimo  kod ljudi postoji potreba da slušaju umjetničku muziku.

basomania 3

basomania 2

eTrafika.net – Milena Savković/foto – Tanja Kasapović

Napiši komentar