fbpx

Novogodišnji gala koncert Gradskog tamburaškog orkestra održan je sinoć u Banskom dvoru. Pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića orkestar je izvodio najpoznatije numere bivše Jugoslavije među kojima su se našle i pjesme Beti Đorđević, Nade Knežević, Vlade Dijaka i mnogih drugih.

Dirigent Zlatan Mirić ističe da je bila velika zainteresovanost publike te da kroz neka dva mjeseca možemo očekivati još jedan koncert.

“Koncert je bio fenomenalan, osjećao se taj ” feedback” između nas i publike, tako da mi tu imamo zajedničku snagu sa publikom”, kaže on.

tamburaši

Jedan od solista na sinoćnjem koncertu je bio i ministar nauke i tehnologije  RS Jasmin Komić, koji je uz gitaru izveo numeru “Gipsy Magic”.

“Ova veče je pokazala svoju moć i Gradskog tamburaškog orkestra, normalno, i muzike, nadam se da sam malo i ja doprinio tome,ali prije svega sam zaista iskreno uživao. Muziku volim, muzika uvijek pobjeđuje, muzika je bila, jeste i biće”, kaže ministar.

tamburaši

Među izvođačima su se našli i poznati Banjalučani Marija Šestić i Miroslav Janjanin koji je zatvorio sinoćnji koncert svojom pjesmom “Kaži vilo bijela” .

On je naglasio da je “Banjalauka napokon dobila nešto reprezentativno, da nas može predstavljati svugdje u svijetu”.

tamburaši

Sav prihod od sinoćnjeg koncerta namijenjen je školi tambure Gradskog tamburaškog orkestra.

tamburaši 3 tamburaši 4 tamburaši 8tamburaši 2

eTrafika.net – Svetlana Grbić/foto – Milena Savković

Napiši komentar