fbpx

Najveći samostalni koncert grupe S.A.R.S. u Banjaluci zakazan je za 26. novembar, kada se u dvorani Borik održava Pozitiva koncert. 

Članovi grupe ističu da su veoma uzbuđeni i da nestrpljivo čekaju nastup, koji ima i humanitarni karakter. Naime, cilj koncerta je skretanje pažnje javnosti o potrebi prevencije HIV-a, a sva prikupljena sredstava će se proslijediti za liječenje Dejana Kovačevića, kome je neophodna transplantacija pluća.

“Podržavamo svaku akciju koja će skrenuti pažnju na probleme HIV-a i AIDS-a i pomoći tim ljudima. Dva dana poslije Banjaluke nastupamo i na Pozitivnom koncertu u zagrebačkom Domu sportova, koji je takođe posvećen svjetskom danu borbe protiv AIDS-a”, rekli su nam S.A.R.S.-ovci.

Podrži eTrafiku

Oni će u Banjaluku stići nakon turneje po Skandinaviji, gdje od sutra imaju zakazane nastupe.

“Tokom četiri dana imamo tri koncerta u Švedskoj i jedan u Danskoj. Do sada nismo išli tako daleko. Nastupa van regiona je svake godine sve više, a publika je šarolika. Putovanja znaju biti naporna, ali svaki put kada izađemo na binu dočeka nas euforična publika, koja nam da svu potrebnu snagu”, ističu članovi ovog beogradskog sastava, te dodaju kako su sigurni da ih publika u Banjaluci neće razočarati, a oni će se potruditi da joj tu energiju i vrate.

Nedavno su region oduševili spotom za pjesmu “Praktična žena”, koji je po mnogima pjesmu stavio u drugi plan.

“Ideja je nastala u pokretu #CrazyEnoughToChangeTheWorld. Mi smo je objeručke prihvatili i sa svoje strane skrenuli pažnju na problem porodičnog nasilja”, navode oni.

Iako ih svi znaju pod akronimom, a oni malo upućeniji znaju da on znači Svježe amputirana ruka Satriania, velik dio publike ne zna kako su smislili naziv grupe.

“Ime je nastalo kao posljedica jednog druženja i previše alkohola. Učinilo nam se da bi trebalo odsjeći ruku Satrianiu i prišiti je našem gitaristi. Mi smo dobili ime, a Satriani ostao bez ruke”, prisjećaju se oni kroz smijeh.

Svaki nastup završavaju fotografisanjem sa publikom, a iako na Facebook stranici imaju svoju arhivu, ni sami ne znaju gdje je nastao prvi selfi. Izrazili su želju da to saznaju, pa su zamolili čitaoce da im jave ukoliko im je datum poznat.

Do Pozitiva koncerta ostalo je još 8 dana, a ukoliko još uvijek niste nabavili svoje ulaznice, to možete uraditi u caffe baru Harmonija, Restoranu 2u1, kao i na Trgu Krajine. Karte u pretprodaji koštaju 7 KM, dok će na dan koncerta cijena biti 10 KM. Za zagrijavanje su zaduženi muzički sastav Intime, Jakša Jordes i DJ Igor Oraščanin.

eTrafika.net – Goran Cvjetković

Napiši komentar