fbpx

Petomjesečno predstavljanje bendova u emisiji “Poprokaut” koja se emituje na RTRS-u, završiće se proglašenjem pobjednika u srijedu 13. februara sa početkom u 23:05 časova. Trenutno najveće šanse imaju bendovi “Arka” iz Ugljevika te “My Last Suicide” i “Važno obavještenje” iz Banjaluke.

Momci iz grupe “My Last Suicide” ističu da nisu imali nekih većih očekivanja prije početka glasanja, međutim, lajkovi na Fejsbuku koji znače i bodove u ovom takmičenju su neprestano rasli.

“Hvala svim prijateljima, poznanicima i fanovima koji su nam pomogli da povećamo broj lajkova. Ako pobijedimo ovo će biti pobjeda svih koji vole ovaj bend”, rekao je basista Danijel Knežević.

Podrži eTrafiku

Lajkovi na Fejsbuku uz ocjene koje će bendovi dati sami između sebe u srijedu će odlučiti i trećeg pobjednika ovog takmičenja.

Danijel se nada i da će struktura samog “Poprokaut“ takmičenja biti sve bolja iz sezone u sezonu jer bi „predstavljanje bendova trebalo biti još bogatije i sadržanije“.

“Učestvovanje benda ‘MLS’ u ovom takmičenju jedan je korak naprijed što se tiče promocije benda i predstavljanja u javnosti. A eventualna pobjeda pored spota koji bi dobili, definitivno bi bili motiv i podsticaj da radimo i dalje”, naveo je Danijel i dodao da bend radi na novom materijalu za snimanje debitanskog albuma, te nastoji povećati broj nastupa.

Frontmen benda “Charna” iz Banjaluke David Jojić ističe da je učešće u emisiji “Poprokaut” veliki korak za njegov bend.

“Koncept emisije je fantastičan. ‘Poprokaut’ je jedna od rijetkih emisija na ovim prostorima koja pruža mogućnost mladim i neafirmisanim bendovima da predstave svoj rad široj publici”, rekao je Jojić koji je zadovoljan nastupom benda i svojim izvođenjem, čemu je posebno doprinio odličan zvuk koji su imali zahvaljujući radu na dobroj opremi koju su obezbijedili organizatori.

Momci iz grupe “Charna” nadaju se pobjedi jer smatraju da imaju šta ponuditi publici.

“Konkurencija je jaka ali ćemo se nastaviti boriti. Nadam se da će ljudi i dalje nastaviti lajkovati našu fotografiju koja se nalazi na fejsbuk stranici emisije, te nam na taj način pomoći u borbi za pobjedu”, navodi Jojić, koji od ostalih takmičarskih bendova izdvaja “My Last Suicide”, kao i bendove “Road Kill”, “Abort US”, “RoadKill?”…

“Charna” privodi kraju prvi EP te planira konkurisati na mnoge festivale u BiH i regionu. Žele upoznati širu publiku sa svojim radom, a učestvovanje u emisiji “Poprokaut” će im sigurno pomoći u tome.

charna poprokaut4

Da ovakvo takmičenje zaslužuje pažnju ističe i glavni i odgovorni urednik “Serbian Metal Portala” Nebojša Lakić.

“Svako takmičenje koje afirmiše alternativne muzičke pravce poput roka, metala i drugih, a koje je podržano i realizovano od strane nacionalne televizije, više je nego dobrodošlo. Mladim bendovima potrebna je sva moguća podrška, a na ovaj način doprijeće do šireg auditorijuma, što im inače ne bi tako lako pošlo za rukom”, ističe Lakić i dodaje da na listi ima kvalitetnih bendova, te da je uvijek lijepo vidjeti da postoje i mlađe snage koje tek treba da se dokažu.

Takođe, Lakić je naglasio da bi bilo dobro kada bi RTRS, nakon što se ovo glasanje završi, organizovao i koncert ako ne svih, onda bendova sa najviše glasova u nekom koncertnom prostoru u Banjaluci, i sve to uživo prenosio putem svoje frekvencije. To bi, smatra on, bio pravi potez.

“Lajk” glasanje

Glasanje tzv. lajkovanjem fotografija takmičarskih bendova na Fejsbuku mnogi su kritikovali jer na taj način, po identičnim riječima kritičara, “ne pobjeđuje kvalitet već bend koji ima najviše fejsbuk prijatelja”.

“Lajk glasanje na Fejsbuku mi je monotono i vidim ga kao novokomponovan elementarno-moderan kič koji samo treba da prati ono sto sistem sveukupno nudi. Međutim, i pored ovakvog glasanja ovo je najbolja sezona do sada sa najkvalitetnijim bendovima i ko god pobjedi to će biti zasluženo. Naročito zato što postoji i glas između bendova koji će vjerovatno i presuditi”, zaključio je Danijel iz benda “My Last Suicide”.

Na ovogodišnjem takmičenju “Poprokaut” učestvovali su: “Vanja the Frog”, “Abort US”, “Alan Ford”, “Arka”, “Delirium”, “RoadKill?”, “Važno obaveštenje”, “Domino efekt”, “Genetička Kontrola Bily Piton”, “M.O.B.S.”, “Motherfunky”, “My Last Suicide”, “Paranoid” i “Charna”, a za svog favorita možete glasati tako što ćete staviti lajk na njihovu fotografiju u albumu fejbuk grupe emisije “Poprokaut”.

eTrafika.net – Ognjen Tešić/ foto: fb “Poprokaut” RTRS (redom – Arka, My Last Suicide, Charna)

Napiši komentar