fbpx

Kada čitate njegovu biografiju lako se uočava sveprisutnost muzike. Muzika kao hobi, ljubav, zarada za život, muzika kao budućnost. Njome se počeo baviti sa 14 godina. Počeci su vezani za crkveni hor mladih i maestra don Dragana Filipovića.

Danas, Ivo Jurić je solo pjevač, prvi tenor klape Krš, vokal i gitarist grupe “Rondo”.

“Pučine snova” je pjesma koja je otvorila vrata njegovoj solo karijeri. U pitanju  je autorska pjesma za koju potpisuje muziku i tekst, gdje su mu vokalno pomogli i kolege iz klape.  “Pučine snova” su prvi samostalni koraci, a na narednim se već radi.

Podrži eTrafiku

– U toku su radovi na drugoj pjesmi i spotu koja će biti puštena na proljeće iduće godine. Radi se o nečemu totalno drugačijem, bržem, veselijem. Nešto što će se uklopiti u ljetnu atmosferu. Lagano ću raditi na pjesmama dok se ne nakupi dovoljan broj da sve to zaokružim prvim albumom.

Da li talenat kao što je njegov ima perspektivu u Mostaru, i BiH uopšte, i kako opstati na današnjoj muzičkoj sceni?

– Mostar ima jako kvalitetne ljude, ne samo u muzici, već i u sportu, glumi, nauci, itd. Što se tiče muzike ima mnoštvo bendova, pjevača, svirača. Neki, poput Zostera, Mostar sevdah rea opstaju, rade, stvaraju. Nažalost, ima dosta onih koji mogu nešto napraviti i pokazati, ali jednostavno nemaju priliku, ne pokušaju, ili nemaju podršku, prije svega finansijsku – priča ovaj dvadesetdvogodišnji pjevač, inače student Pravnog fakulteta u Mostaru.

Njegova finansijska podrška je on sam, jer pronalazi načine kako da zaradi od ljubavi prema muzici. Ponekad se nađe i koji sponzor, ali njih tek očekuje u daljem radu. Moralna podrška dolazi sa sa svih strana.

– Gitarist sam i vokal mostarske grupe “Rondo” s kojom sviram po klubovima, svadbama. Takođe, sam sviram po restoranima, kafićima, manjim klubovima i od toga trenutno živim – priča Ivo Jurić i dodaje:

– Što se tiče moralne podrške, ona je stvarno velika sa svih strana. I želio bi se zahvaliti svima Danijelu Rezi, maestru Draganu Filipoviću, kolegama iz klape, hora, mom producentu Đeni Mujiću, mojim prijateljima, jer su stvarno svi maksimalno uz mene.

U razgovoru sa ovim mladim pop muzičarom pitali smo ga, između ostalog, otkud baš Trebinjka u spotu za prvu solo i autorsku pjesmu “Pučine snova”?

ivo juric pucine snova– Jelena Vukanović je ‘upala’ u priču na prijedlog Danijela Reze koji je inače osmislio čitav scenarij. Upoznao sam se s njom, jako mi se svidjela i savršeno je odgovarala ovoj pjesmi. Mnogo dobro je odradila posao, snimanje je prošlo u veselom i opuštenom druženju.

Za sada bez saradnje sa Banjalukom

– Nažalost, slabo sam povezan sa Banjalukom i banjalučkom muzičkom scenom, volio bih ako bude mogućnosti i prostora za neku saradnju, tamo nešto i napraviti.

Ovaj dvadesetdvogodišnji muzičar koji je tek uplovio u solo vode na mostarskoj pop sceni već radi na sljedećoj pjesmi i pripremama za spot. Sve to, kako kaže, možemo očekivati na proljeće. Prvi album je samo pitanje vremena.

– Nakon druge solo pjesme nastaviću sa snimanjem novih i u planu mi je skupiti nekih osam do devet pjesama i izbaciti svoj prvi album. Pa eto, vidjećemo kako će sve ići.”

Ivo Jurić je pun ambicije, planova, zagrijan da radi i stvara, da ostavi trag na mostarskoj pop sceni, ali i šire. Da li ćete ga podržati, zavoljeti njegovu muziku ili ne, ostaje na vama.

eTrafika.net – Vedrana Džudža

Napiši komentar