fbpx

Četvrta brčanska Biciklijada privukla je juče više od 200 zaljubljenika u dvotočkaše, koji su učestvovali u defileu dugom sedam kilometara, a zatim se takmičili u sporoj vožnji i poligonu.

Aktivnosti su počele u podne, kada su biciklisti vozili gradskim ulicama, krenuvši sa Trga Mladih. Nakon defilea, preselili su se na Trg Pravde, gdje su se takmičili u sporoj vožnji i poligonu, koji se sastojao od slaloma, osmice, prolaska kroz tunel, vožnje preko prepreke, vožnje preko klackalice i sprinta.

Predsjednik biciklističkog kluba “Sveti Nikolaj” i organizator događaja Željko Novaković rekao je za eTrafiku da su se među učesnicima našli ljudi raznih generacija.

Podrži eTrafiku

“Neki od njih su samo odvezli defile, dok su se ostali takmičili. Imali smo učesnika od 65 godina, pa do onih najmlađih, koji još uvijek voze sa pomoćnim točkićima”, kazao je on, te dodao kako su se ove godine potrudili da obogate fond nagrada i da poligon poprimi ozbiljniji izgled. Učesnici su dobijali  biciklističke dresove i majice, zvonca, kacige, a podijeljena su i dva bicikla.

Novaković je i najavio biciklističku ekspediciju koju “Sveti Nikolaj” organizuje 11. septembra.

“Radi se o putu do Grčke. Naime, 15 članova iz Brčkog i tri člana iz Lopara kreću na sedmodnevnu biciklističku ekspediciju do Hilandara, prilikom koje će preći oko hiljadu kilometara”, naveo je on.

U našoj galeriji pogledajte kako je izgledala ovogodišnja Biciklijada u Brčkom:biciklijada 2015 (10) biciklijada 2015 (11)biciklijada 2015 (13) biciklijada 2015 (2)biciklijada 2015 (4) biciklijada 2015 (5) biciklijada 2015 (6)

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar