fbpx

Na banjalučkom izletištu Trešnjik danas je održano Street Fitness Workout takmičenje, kojim je i otvorena druga teretana u prirodu u gradu na Vrbasu.

Učesnici su se takmičili u tri discipline – razboj, vratilo i slobodni stil, a najbolji su dobili medalje i vrijedne nagrade. Na razboju su najbolji bili Boris Vuković, Aleksandar Savić i Andrej Vulović, dok su na vratilu nagrade dobili Aleksandar Savić, Ljubo Sovilj i Boris Vuković. Što se tiče slobodnog stila, prva tri mjesta osvojili su Kristijan Šaula, Boris Vuković i Demir Čančar.

Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Administrativne službe grada Banja Luka uručila je nagrade najboljima, a zamjenica gradonačelnika Jasna Brkić svečano je otvorila novu teretanu u prirodi i najavila još ovakvih sadržaja.

Podrži eTrafiku

„I ubuduće će grad Banja Luka izdvajati sredstva za ovakve stvari jer se pokazalo kao dobar recept omogućiti sprave za vježbanje u prirodi.“

S cijem povećanja broja sportsko-rekreativnih sadržaja u Banjoj Luci Admistrativna služba grada realizovala je izgradnju druge teretane. Trinaest poligona sa 22 sprave smješteni su duž asfaltnog puta prema izletištu Trešnjik. Za ove namjene izdovjeno je 25.000KM, a iz AS ističu da koristi od toga neće imati samo rekreativci već i sportski klubovi koji djeluju u Banjoj Luci. Ovo je druga banjalučka teretana u prirodi, prva je postavljena prošle godine uz Vrbas, na šetalištu između Venecija i Rebrovačkog mosta.

Današnjem otvaranju teretane i takmičenju pristustvovao je veliki broj građana, dok su pojedini takmičati došli iz Zenice da pokažu svoje umjeće.

 

 

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar