fbpx

Banja Luka će na ovogodišnjem Jelen Demofestu imati tri predstavnika – grupe Vanja The Frog i Neuro, te jedine hip-hopere festivala dvojac Emby&Ministar. Festival će se održati od 26. do 28. jula na banjalučkoj tvrađavi Kastel.

-Spremili smo dvije autorske pjesme Tebi i Ljubav i planovi. Zadovoljni smo kako zvuče i vjerujemo u njih. Pjesme je pisala Slađana Latinović Štula i govore o muško-ženskim odnosima i situacijama u kojima se svako od nas bar jednom našao- rekla je pjevačica Vanja Mišić ispred benda Vanja The Frog.

Iz benda poručuju da se vrijedno spremaju za Demofest, redovno održavaju probe te spremaju dosta iznenađenja.

Podrži eTrafiku

-Vjerujem da će Banja Luka biti ponosna na nas. Upoznata sam sa radom i druga dva banjalučka predstavnika koji imaju našu podršku te se svi iz benda veselimo druženju sa njima. Bend Vanja The Frog vam šalje ljubav- dodaje Vanja.

Osim Vanje u bendu su i klavijaturistkinja Sanja Ćolić Zelić, gitarista Đurica Štula i bubnjar Damir Marjanović Šaba.

Dvojac Emby&Ministar biće jedini hip-hop predstavnici na festivalu.

-Trudimo se da približimo ljudima u Banjaluci i šire ovu muziku, jer je definitivno diskriminisana po medijima kod nas. To ćemo pokušati i nastupom na tvrđavi Kastel na kojoj nastupamo sa pjesmom Rep sekta koju smo uradili zajedno sa Zlatanom Čordićem Zlatkom- naglašava Marko Bašić Emby.

Emby navodi da je čuo za druga dva banjalučka predstavnika ali da nije mnogo upoznat o njihovom radu.

-U svakom slučaju im želim sve najbolje na festivalu, kao i ostalim učesnicima koji ne dolaze iz ovog grada- zaključio je Emby.

neuro 4

Pjesma “Bože da l’ si živ” sa kojom nastupa grupa Neuro nastala je prije nekoliko godina, kako ističe frontmen grupe Dražan Požderović Oskar, spontano, kao rezultat hemije kompletnog benda.

Neuro planira u skorije vrijeme da završi snimanje debi albuma i spota koji je u pripremi, a nadaju se i da će učešćem na Demofestu lakše ostvariti neke od zacrtanih ciljeva.

-Na festivalu očekujem da što bolje odsviramo pjesme sa kojim ćemo se predstaviti, dobru reakciju publike na njih, te da ćemo se svi iz benda dobro zabaviti- ističe bubnjar benda Nenad Dobrijević.

Nenad se osvrnuo i na ostale banjalučke predstavnike.

-Upoznat sam sa radom benda Vanja The Frog dosta dobro, dok sam za Emby-ja i Ministra čuo, znam da su možda i najbolji predstavnici BL hip-hopa, ali nisam preslušavao njihove pjesme- rekao je bubnjar hard-rok benda.

Neuro čine još i gitaristi Nikola Galić i Boris Golić, te basista Ninoslav Dobrijević Tiki.

Druga pjesma grupe Neuro jeste Igra zla.

Pored banjalučkih učesnika iz Bosne i Hercegovine mjesto na listi 31. najkvalitetnijeg benda koji će zasvirati na festivalu našla su još četiri učesnika – Putra (Bihać), The Loudest Silence (Sarajevo), Futavci (Sarajevo), te brčanska grupa Jenki Zu o kojem je eTrafika ranije pisala, a tekst možete pročitati ovdje.

Podsjetimo, osim takmičarskih bendova, na Kastel stižu i Majke, Psihomodo Pop, Darkwood Dub, Zemlja Gruva, Sopot, Aesthetic Empathy. Big Bug, Plišani Mališan, T.B.F. te DJ-evi Terry Farley, Ben Hoo, Goran Starčević i Spark.

Ulaz na sve festivalske dane je besplatan.

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar