fbpx

U finalnoj večeri jelen Demofesta nastupiće trinaest bendova među kojima i bendovi Nord (Hrvatska), Rezerve (Hrvatska), Felon (Hrvatska), Wolfram (Srbija), Fed Horses (Slovenija) i Voodoo Mojo (Banja Luka)

Najviše poena od strane žirija sinoć je osvojio bend Nord iz Rijeke.

„Sretni smo što smo uspjeli ući u finale, željeli smo to, trudili smo se i nadam se da ćemo i danas dobro odsvirati tu jednu pjesmu. Drago nam je da smo tu, super je ekipa i organizacija“, rekao je pjevač Norda Mihael.

Podrži eTrafiku

Boje Banjaluke ove godine u finalu brane dva benda. Pored benda Statement of Hate, u finale se plasirao i Voodoo Mojo. Aleksandar Kolarov iz benda Voodoo Mojo rekao je da će se večeras demofestovcima predstaviti drugom pjesmom.

Članica žirija Branka Glavonjić, urednica emisije Bunt, zadovoljna je izborom bendova, jer su sjajni uživo.

„Nikada ne znaš šta te čeka kad preslušavaš bendove, na šta ćeš naići. Međutim svi ovi bendovi koji su nastupali prethodne dvije večeri su sjajni. U finalnoj večeri imaćemo zaista težak zadatak”, rekla je Glavonjićeva.

Ona smatra da su svi demo bendovi dobri, svako ima ono nešto i mnogi od njih imaju dobre pjesme.

“Žiri ima za cilj da nađe nove rock zvijezde, bendove koji će imati neku širu publiku.”

Drugi član žirija Kiki Lesendrić, frontmen grupe Piloti, smatra da je drugo takmičarsko veče bilo daleko jače nego prvo.

“Svi momci koji su danas u finalu, potpuno su zaslužili. Svako od njih je vrlo specifičan, npr. momci iz Tučepa imaju pravu punk rock pjesmu koju nismo čuli sto godina”, kazao je Lesendrić novinarima.

Žiri je saglasan da među ovim bendovima ima sjajnih profesionalaca, i da Jelen Demofest treba da bude pokazatelj da ne treba odustati, jer će bendovi svojim radom dobiti nagradu koju zaslužuju.

TBF će večeras svirati više od dva sata

Na posljednjem nastupu prije dvije godine majstori hrvatskog hip hopa TBF, svirali su dva sata i publika im nije dala da siđu sa bine. Htjeli su još. Večeras će na Jelen Demofestu, zbog otkazanog koncerta Eagles of Death Metal, fanovi TBF-a moći uživati u svirci preko dva sata.

tbf press

“Proširili smo nastup na nekih dva ipo sata, da nekako kompenziramo izostanak Eaglesa, ali to nam nije teško palo, niti je neubičajeno. U svakom slučaju svaki put kad smo nastupali u Banjaluci, publika nas je primila ludilo, tako da pretpostavljam da ni njima neće biti krivo što sviramo duže”, izjavio je Mladen, jedan od vokala benda.

Večeras ćemo pored dobro poznate diskografije benda, moći po prvi put čuti neke stvari sa njihovog novog albuma “Danas sutra”.

“Jedva čekam večerašnji koncert. Produkcija je vrhunska, lijepo se osjećamo tu, sviramo nove pjesme koje nismo svirali, takoda se veselimo”, rekao je Saša.

Članovi benda istakli su da prate rad nove mlade muzičke scene, da su zadovoljni kako se sve razvija, te da stalno iščekuju još dobrih stvari.

 

eTrafika – Anja Zulić, Foto: Anja Zulić

Napiši komentar