fbpx

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel sinoć je održano drugo takmičarsko veče Jelen Demofesta, gdje je još 10 bendova ukrstilo mačeve, i pokazalo šta zna. Šest sastava je prošlo u finale.

Da podsjetimo, finalisti prve takmičarske večeri su : Shejdi Kruu koji je došao iz Sremske Mitrovice, Statement of Hate iz Banjaluke, Besne gliste iz Beograda, Dingospo Dali takođe iz Beograda, Navarro iz Zagreba, Ivana Rushaidat isto tako iz Zagreba i bend S.K.A. iz Leskovca.

Sada im se u finalu pridružuje još šest bendova, a to su: Nord iz Rijeke, Rezerve iz Tučepa, Felon iz Zagreba, Wolfram iz Novog Sada , Fed Horses iz Logateca, i Banjalučki Voodoo Mojo.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Pored toga, sinoć je dodijeljena nagrada za najboljeg novinara, tj. novinara koji je doprinio promovisanju Demofesta, a nagradu je dobio novinar portala muzika.hr, Zoran Tučkar.

Dok je žiri sabirao bodove, publiku je drmao Low Peak Charlie, koji su na prošlogodišnjem Demofestu osvojili treće mjesto.

Ipak, veče su obilježili Triggerfinger i Irie fm. Vukašin iz Irie Fm-a poručio je bendovima da je bitno da idu dalje, bez obzira na ishod ovog takmičenja.

Iako je tonska priprema Belgijskog trojca trajala malo duže, čekanje se isplatilo jer su na svoj način uzdrmali zidine Kastela. Za izvođenje „I Follow rivers“ činele i palice zamijenili su noževima i čašama.

Večeras nas čeka finalno veče ovogodišnjeg Jelen Demofesta, te nastup hrvatske grupe TBF.

IMG_3082

eTrafika.net – Nikola Zgonjanin, Foto: Katarina Vrhovac

Napiši komentar