fbpx

Kolektivna izložba likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta biće otvorena u subotu, 27. juna, sa početkom od 19 časova u Galeriji UDAS, ul. Sime Miljuša br.2. Banja Luka.

Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta u prethodnom polugodištu koje je trajalo od februara do juna, pohađalo je ukupno 55 djece sa i bez invaliditeta uzrasta od 6 do 18 godina. Časove crtanja i slikanja za polaznike Škole vodili su profesori mr Srđan Kosić grafike i mr Maja Šolak. Oni su polaznike Škole učili tehnikama crtanja i slikanja, odnosima boja, predmeta, slikanja portreta, izradu kolaža kao i pravljenje skulptura od gline. Na kolektivnoj izložbi će biti predstavljeno ukupno 55 radova, tehnika akrilne boje, ulje na platnu, kolaži kao i skulpture od gline.

U proteklih pet mjeseci polaznici Škole su pored teorijske i praktične nastave, učestvovali na ovogodišnjem Sajmu za djecu i porodicu u okviru kojeg su predstavili svoj rad, kreativne i umjetničke potencijale, promovisali Školu, kao i ulogu važnosti kako mladi mogu da na kvalitetan način provode slobodno vrijeme. Takođe su kroz rad sa djecom sa invaliditetom ukazali na važnost poštovanja različitosti, nediskriminacije i jednakih prava i mogućnosti na sve.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Na kraju, ono što takođe predstavlja veliki rezultat polaznika Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta je to da su ove godine osvojili i nagrade, drugo i treće mjesto, na ovogodišnjem međunarodnom festivalu dječijeg stvaralaštva ”Tabla Fest 15” održanom tokom mjeseca maja u Nišu, u kategoriji likovni rad za učenike osnovnih škola na kojem je učestvovalo više od 700 likovnih radova iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, BiH, Slovenije i Rumunije.

Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta u školskoj 2015/2016 nastavlja sa radom u septembru 2015. godine, nakon ljetnjeg raspusta.

Povezani tekstovi:

UDAS-ova Škola crtanja i slikanja: Dječiji radovi stigli do Olimpijade

Napiši komentar