fbpx

Prohladno vrijeme i odlični nastupi obilježili su posljednji dan drugog po redu Beer Festa u Banjaluci. Iako se temperatura spustila i do 10 stepeni, publika je ostala do samog kraja.

Okupljene su prvo zagrijali Supersonic i Tupas Mene, da bi se onda na binu popeo Rambo Amadeus. Crnogorski rok pjevač je samim dolaskom na binu stvorio pozitivnu energiju među fanovima, tako da se kroz 90 minuta u stalnoj interakciji sa banjalučkom publikom atmosfera podizala na viši nivo.

Iako su se njegove pjesme u publici pjevale još 20-ak minuta po završetku nastupa, Rambo se više nije vraćao na scenu, a njegovo mjesto su zauzeli Ortodox Celtsi predvođenim vokalom ove grupe Aleksandrom Petrovićem, poznatiji kao Aca Celtic. beerfest rambo bl (6) beerfest rambo bl (7)

Podrži eTrafiku

Na trenutno najvećoj pozornici u BiH, Ortodoxi su pjevali hitove kao što su „Far away“, „Green Roses“, „Save me“…, a o utiscima sa nastupa razgovarali smo sa Acom Cleticom.

„Kao i uvijek, u Banjaluci je sjajno. To je već sad ona fora kad ti neko kaže ‘osjećam se ovdje kao kod kuće’. Mi se ovdje stvarno osjećamo kao kod kuće, na kraju krajeva i publika to zna, što se pokazalo na večerašnjem nastupu“, izjavio je vokal Ortodoxa.

O daljim planovima za ljeto, Aca je rekao da je pred njima naporno ljeto, u četvrtak su već u Kragujevcu na Arsenalfestu, a u petak sviraju u Topoli. U avgustu nastupaju na Beer Festu, Selffestu i Rockwoodu, a vrhunac ljetne sezone je 05. septembar na Harlem Gejmsu u Švajcarskoj. beerfest 345 beerfest ortodoksi (1) beerfest ortodoksi (3)    beerfest ortodoksi (7)

Na samom kraju ovogodišnjeg Beer Festa nastupila je novosadska grupa Osmi dan, čiji se repertoar sastoji od hitova stranih bendova poput Rage Against The Machine, U2, Rammstein, Metallica, Depeche Mode…

Ovaj petočlani sastav zabavljao je publiku do kasno u noć, a prvi vokal Aleksa Pogrmić nije krio svoje oduševljenje Banjalučanima.

„Odlično je bilo. I pored ove kiše koja je stalno rominjala i ove niske temperature oko 12-13˚C, publika je bila raspoložena. Oni su se zabavili, mi smo se zabavili i to je svakako najvažnije“, izjavio je novosadski pjevač.

beerfest osmi dan (1)  beerfest osmi dan (3)

Banjaluka se do naredne godine oprostila od pivskog festivala, nadamo se da će tada vrijeme biti na strani ljubitelja dobre zabave, muzike i piva, te da ćemo još više uživati u svemu što ovaj festival nudi.

eTrafika.net – Goran Cvjetković

Napiši komentar