fbpx

Drugo veče drugog banjalučkog Beer Festa obilježili su nastupi grupa Bad Copy i Psihomodo Pop, ali i loše vrijeme. Od tonske probe pa do kraja koncerta kiša nije prestajala da pada, ali to nije spriječilo ove izvođače da podignu atmosferu kod publike koja se okupila da bi uživala u njihovim najvećim hitovima.

Davor Gobac je prije koncerta rekao kako su srećni što su ponovo u Banjaluci, a u prilog svojoj tvrdnji da su oni festivalski bend, objašnjava kako su rock festivali uvijek dobro organizovani i da je to glavni razlog njihovog odziva na pozive brojnih festivala u regionu.

“U Banjaluci večeras prvi put sviramo neke nove stvari za koje smo dobili i Porine. Te pjesme su već svirane na drugim mjestima, a evo došlo je vrijeme i da u Banjaluci imaju svoju premijeru”, kazao je on.

Foto baza

Na pitanje o trenutnoj situaciji na muzičkoj sceni, brojnim talent show programima i njegovom učešću u žiriju takmičenja za najbolji demo bend, Gobac ističe kako je uvijek nastojao da bude objektivan i pozitivan, te da nije mnogo kalkulisao kod upućivanja kritike ili komplimenta. On kaže da ga i danas zovu da bude član žirja različitih programa, ali da to nije njegov primarni poziv i ono što želi da radi.

Nakon njega, pred kamere i novinare stala je uvijek nasmijana i pozitivna Indira iz grupe Colonia. Mnogi ne znaju da je Colonia veoma popularna na različitim mjestima na svijetu, na kojima to niko ne bi očekivao.

“Meni je uvijek simpatično kada mi prijatelji šalju snimke iz Japana ili drugih krajeva svijeta… U Japanu nas jako vole, vole tu muziku jer su zavisnici od karaoka. Da smo malo mlađi i da smo otišli tamo živjeti, mogli smo tamo nešto i ostvariti, ali smo malo ostarili”, rekla je Indira.

Kako smo već navikli, momci iz grupe Bad Copy su na pitanje “Hoće li biti ljubav ili pivo?” odgovorili da će biti vinjak.

“Verzija pjesme ‘Esi mi dobar’ kojom uvijek pozdravljamo publiku večeras će biti u novom, ‘jodl’ ruhu. Ovo vrijeme će uticati na nastup jer niko neće doći, ali idemo da pjevamo i da radimo sklekove”, rekli su oni.

Kada su u pitanju njihovi planovi za ljeto, Ajs Nigrutin kaže da će se provesti na  kupanju, a Sky se složio s njim ali napomenuo da će mu se pridružiti samo ako do tada ne prokocka sve. Timbe je u ovom razgovoru ostao po strani, posvećen svom posebnom ritualu kojim se priprema za nastup.

Nakon odlične atmosfere koju su među Banjalučanima napravili ovi momci, došao je red na Davora Gopca i grupu Psihomodo Pop. Ipak, samo prvi redovi pred binom su bili zauzeti, pa to nije bilo dovoljno da nastupi i Colonia, koja je svoje izvođenje odložila za koji dan, o čijim će detaljima publika biti uskoro upoznata. Ostaje utisak dobre večeri za one koji su u njoj umjeli da uživaju slušajući starije i novije hitove ovih izvođača. Kiša im nije stala na put da se prepuste pozitivnim tonovima i ritmu.

beer fest 2 2015 (1)  beer fest 2 2015 (3)      beer fest 2 2015 (9)   beer fest 2 2015 (12) beer fest 2 2015 (13) beer fest 2 2015 (14)  beer fest 2 2015 (16) beer fest 2 2015 (22)

beer fest 2 2015 (17)

eTrafika.net – Miloš Kovačević

Napiši komentar