fbpx

Dvogodišnji rad na blogu o uličnoj modi Street Style Banja Luka by Dasha Gajic rezultirao je istoimenom knjigom, koja je večeras predstavljena publici u banjalučkom Staklencu. 

Čitaoci u njoj mogu pronaći više od 70 fotografija i tekstualni dio koji približava čitaocu rad Drage Daše Gajić, uz neizostavne anegdote koje su ga pratile. Kako autorka kaže, tokom dvije godine rada, njen objektiv zabilježio je oko 2.000 modela, ali je bilo nemoguće sve njih uključiti u ovo izdanje knjige.

“Morala sam se ograničiti na manji broj fotografija, ali je to povod za nova druženja i nove knjige. Uloženo je mnogo pozitivne energije i truda, kako mog, tako i mojih modela i sugrađana. Danas imamo jedan lijep trag koji će ostati generacijama koje dolaze”, kazala je ona, te dodala da će knjiga biti dostupna u knjižarama.

Podrži eTrafiku

Krajem 2013. godine Draga Gajić objavila je publikaciju “Život i stvaralaštvo žena Banjaluke”, u kojoj je pisala o 20 žena (Nadeždi Nadi Lazarević, Margiti Hercl, Safikadi, hajdučici Mari, Jovanki Milošević…) kako bi ih otrgla od zaborava i sačuvala sjećanje na žene koje su prkosile okovima patrijarhalne sredine i bile ispred svog vremena. Kako je autorka nagovijestila, nada se da ćemo na jesen razgovarati o nekoj novoj knjizi jer trenutno ima mnogo toga u pripremi.

 draga gajic promocija (3) draga gajic promocija (4)  draga gajic promocija (1) draga gajic promocija (2)

 

eTrafika.net – Vanja Stokić, foto – Katarina Vrhovac

Napiši komentar