fbpx

Plivački miting „Banjaluka open 2015“ održan je proteklog vikenda na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci osmu godinu zaredom. Kao i svake godine, organizator je bio plivački klub „Olimp“ iz Banjaluke koji se i ovaj put potrudio da na mitnig dovede zvučna imena ovog sporta.

Takmičenje je podržala Vlada Repbulike Srpske, grad Banjaluka i kompanija M:tel, a glavna zvijezda je bio dvostruki evropski šampion i svjetski vicešampion, te ujedno i zvanični promoter  mitniga, Velimir Stjepanović. Pored njega, učestvovali su i njegove reprezentativne kolege Čaba Silađi i Ivan Lenđer, kao i hrvatski olimpijac Marko Todorović.

Otvaranju mitiniga prisustovale su premijerka Vlade RS Željka Cvijanović i ministarka porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović, a o samom mitingu je govorio i zvanični promoter.

Podrži eTrafiku

„Veoma sam zadovoljan organizacijom, nadam se da ću doći i sljedeće godine, ipak je to olimpijska godina. Trka 400 m kraul je bila mnogo dobra. Zadovoljan sam vremenski i kako sam otplivao, nadam se da ću biti spreman za Svjetsko prvenstvo u Kazanju“, izjavio je dvostruki evropski šampion Velimir Stjepanović.

Izenađenje za njega od strane organizaora bio je dolazak njegovog djeda na miting, čije je prisustvo uveliko prijalo Stjepanoviću, jer ga zbog tijesnog rasporeda rijetko viđa.

Dok je najbolji sprski plivač oborio rekorde mitinga na 200 i 400 m slobodno, glavnu nagradu „Banjaluka open 2015“ ponio je njegov kolega iz reprezentacije, Čaba Silađi. On je imao najbolji zbir dva rezultata na 50 i 100 m prsno, te zasluženo ponio ovu nagradu.

„Došao sam ovdje 10 dana ranije da bih malo trenirao u ovom bazenu, jer su uslovi stvarno fenomenalni. Na početku smo sezone, nadam se da će poslije ovoga svaka trka biti sve bolja i bolja, ali i sa ovim sadašnjim rezultatima sam generalno zadovoljan. Što se tiče predstojećeg Svjetskog prvenstva u Kazanju, cilj je ući u finala na 50 i 100 m, ali akcenat je na 100 m, ipak je to olimpijska disciplina i za to se spremamo“, rekao je Silađi.

Miting na kojem je učestvovao 401 takmičar iz 44 plivačka kluba iz 11 zemalja, poslužio je kao priprema velikom broju takmičara za Svjetsko pvenstvo koje se krajem godine održava u ruskom gradu Kazanju.

banjaluka open 2015 (8)  banjaluka open 2015 (10)   banjaluka open 2015 (2)  banjaluka open 2015 (4) banjaluka open 2015 (5) banjaluka open 2015 (6) banjaluka open 2015 (7)

 eTrafika.net – Goran Cvjetković

Napiši komentar