fbpx

Prvo veče banjalučke Univerzijade proteklo je u znaku nastupa Zorana Kikija Lesendrića i Pilota. Iako su se organizatori pribojavali da bi kiša mogla uveliko smanjiti posjetu na nastupe Aleksandrije, Ničim izazan i već navede grupe, to se nije dogodilo, zašta su se publici na Tjentištu ove grupe uveliko odužile.

Glavna zvijezda večeri, Kiki Lesendrić prisjetio se srednjoškolskih dana kada je za vrijeme bivše Jugoslavije često dolazio na Tjentište, a kasnije i na radna akcije. Kako sam kaže, i tada se na ovdje osjećao prelijepo, a to se nije promjenilo ni sada. Još kada većinu posjetilaca čini njegova omiljena publika, tačnije studenti, energija koju ti ljudi nose garantuje odličan provod.

Za podizanje atmosfere na samom početku zaslužna je banjalučka rock grupa Aleksandrija, da bi poslije njih nastupla grupa koja za veoma kratko vrijeme postaje regionalno popularna. Riječ je o bendu Ničim izazvan, a o utiscima po završenom nastupu pričali smo sa njhovim vokalom Borisom Bakalovim.

Foto baza

„Sjajno veče za nas, a nadam se i za publiku. Kiša zna da pokvari nastupe, ali to nije bio slučaj danas. Uživali smo mi, po reakcijama mislim da je i publika i da je ovo bila atsmofera koja se samo poželjeti može“, rekao je on.

Za vrijeme nastupa najavio je da grupa do kraja godine planira izdati i drugi album.

„Prošle godine smo izdali prvi album, publika želi još, mi se ne štedimo, radimo i iskreno se nadam da ćemo to uspjeti uraditi do kraja godine“, istakao je Boris.

Završni komentar smo dobili od grupe koja je i posljednja nastupala, a to su naravno bili legendarni Kiki i njegovi piloti.

„Čuo sam da su studenti ludi, a i jesu. Svi su bili mokri, žao mi je što je vrijeme bilo takvo kakvo je bilo, ali stvarno nam je bilo dobro. Svi smo se zabavljali, što i jeste najvažnije“, rekao je Kiki.

Što se tiče nastupa preko ljeta, Kiki i njegova grupa planiraju tri velika koncerta, od kojih će dva biti u Beogradu i Nišu, a jedan u Banjaluci na Vidovdan, tako da će banjalučki studenti biti opet u prilici da ih slušaju.

Drugo veče Univerzijade su na programu nastupi grupe Teška industrija i repera Marčela sa Filterima.

kiki univerzijada (5) kiki univerzijada (6) kiki univerzijada (7)  kiki univerzijada (9) kiki univerzijada (1)  kiki univerzijada (3) kiki univerzijada (4)

eTrafika.net – Goran Cvjetković

Napiši komentar