fbpx

Utakmicom protiv Crvene Zvezde u subotu na stadionu Krajina ragbisti banjalučkog kluba White Rabbits su ušli u istoriju Banjaluke kao pioniri ovog sporta u gradu na Vrbasu.

Iako je konačni rezultat bio 28:6 (14:0) u korist gostiju iz Beograda, rezultat je bio manje bitan, jer, kako nam je rekao Sreten Zec, osnivač i trener White Rabbitsa, cilj je bio da se odigra jedna prijateljska utakmica kojom bi se popularizovao ovaj sport u Srpskoj.

“Mi smo prezadovoljni pruženom igrom, ako uzmemo u obzir da treniramo tek od marta i da u Zvezdi igraju neki od najboljih ragbista iz Srbije. Vaažno je da smo pokazali ljudima u Banjaluci kako izgleda jedna ragbi utakmica i da smo počeli na neki način da uvodimo ragbi na mala vrata i u Republiku Srpsku”, rekao je Zec.

Podrži eTrafiku

Na stadionu Krajina okupilo se oko 400 ljudi koji su bodrili domaće igrače u njihovom prvom susretu.

Ragbisti Crvene Zvezde su duže vrijeme planirali da dođu u Banjaluku, a poziv White Rabbitsa im je, kako kažu, došao u najboljem trenutku.

Nakon utakmice igrači obje ekipe su u opuštenoj atmosferi dali dresove najboljim igračima, da bi sa druženjem nastavili u Studentskom domu u Kampusu, gdje su igrači Zvezde bili smješteni.

eTrafika.net – Milovan Matić

Napiši komentar