fbpx

Rundek Cargo Trio, Hladno pivo, Edo Maajka i Frenkie su uz poruku “Smrt fašizmu” sinoć zapalili banjalučku publiku na Akvani gdje je održan koncert „Živjeti slobodno“ organizovan povodom dana pobjede nad fašizmom, 9. maja.

Okupljeni su imali priliku da uživaju u zvucima za sve generacije. Koncert je trajao nešto duže od pet sati, ali se Akvana nije ispraznila sve do samog kraja. Svi učesnici istakli su značaj pobjede nad fašizmom i svi su imali neku pjesmu posvećenu tome. Kao predgrupe nastupili su banjalučki bendovi Aleksandrija i Shanghai Street Fight. Nešto kasnije na scenu su izašli Edo Maajka i Frenkie, i odmah zapalili publiku pjesmom „Trpaj“. Dvojac je sve vrijeme držao publiku na nogama energičnim nastupom i brzim pjesmama. Publika je dokazala da je Edo popularan u Banjaluci, jer su svaku pjesmu složno u glas pjevali, do kraja. Njihov nastup je jedno vrijeme ispred scene pratio i Rundek, čekajući svoj red i slušajući ovaj dvojac.

Nakon njih, na scenu je nastupio Rundek Cargo Trio, tačnije, Dušan Vranić Duco, Izabel i Darko Rundek. U svom već prepoznatljivom stilu, Darko je pjevao već svima poznate hitove, ali i nekoliko pjesama sa novog albuma „Mostovi“. Simbolično jučerašnjem prazniku, svirali su „Ay Carmela“, a u pjesmi se opisuje borba protiv fašizma. Kako se dalo i očekivati, nakon zasluženog odmora, i druženja sa fanovima, Edo Maajka je izašao ispred scene i slušao pjesme Cargo Tria.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Koncert je zatvorila grupa Hladno Pivo svojim dobro poznatim pjesmama, ali i sa desetak pjesama sa novog albuma „Dani zatvorenih vrata“, njihovog albuma za skakanje i plakanje, kako su najavili. Nažalost, pjesmu „Teško je ful biti kul“ Mile je otpjevao sam, jer je Edo tada već uveliko bio na putu za Izrael. Svi u publici su do samog kraja skakali i pjevali uz pjesme Hladnog Piva, koji čak i osjećajne pjesme pretvore u energične, i pjesme za skakanje. Pred kraj, Mile je ustanovio da ljudi u okolnim zgradama spavaju, te da će ih publika ovacijama lako probuditi, nakon čega su se iz čitave publike čule glasne ovacije.

eTrafik.net – Nikola Zgonjanin

Napiši komentar