fbpx

Na prvom predizboru za Miss planete zemlje 2012 studentkinja sarajevskog FPN-a Nina Đurić (21) je sa još dvije djevojke izabrana od strane stručnog žirija za direktan ulazak u samo finale izbora. Ninu smo zamolili da nas uvede u svoj svijet mode u kojem je, kako kaže, od malih nogu. 

– Moji prvi koraci modnom pistom napravljeni su još prije 15 godina. Sve je započelo na jednoj modnoj reviji koju sam sa roditeljima gledala u Skenderiji, gdje sam u pauzi prošetala binom i već tada kao djevojčica od četiri godine bivala zapažena u očima onih, koji se ovim poslom profesionalno bave. Sutradan sam već bila u jednoj od lokalnih modnih agencija, koja me je uvela u svijet mode, počinje Nina svoju priču.

Ne krije činjenicu da je srećna što je na korak do cilja poslije mnogobrojnih kastinga na kojima je bio veliki broj djevojaka, velika joj je čast znati da je jedna od 15 najljepših u cijeloj BiH i što ima mogućnost predstavljanja na nacionalnom izboru.

Foto baza

– Ljepota je jedan od bitnih elemenata ovoga posla, ali ne i najvažniji. Istina, da bi bili zapaženi i uspješni potrebno je da lijepo izgledate. Međutim moje mišljenje jeste da pored ljepote, djevojke u ovom poslu trebaju dosta pažnje posvetiti svom ponašanju, izgrađivati svoju ličnost u svakom aspektu. Danas je moguće uz profesionalnu šminku i garderobu, postići da svaka djevojka bez obzira bavila se ovim poslom ili ne, izgleda savršeno. Ali postavlja se pitanje šta vam ostane kada skinete sa sebe svo to perje i koliko vrijedite bez tog kiča, govori ona.

nina djuric2

Zahvaljujući Ameli Radan Nina je stekla iskustvo i u filmskom svijetu, pa je imala ulogu u filmu Danijele Gogić i dječijoj emisiji „Lutkokaz“. Pitali smo je i šta za nju znači biti profesionalni model.

– Za mene je profesionalni model djevojka koja u sebi nosi taj neki x-faktor, koja zna granicu do koje želi graditi svoj imidž, djevojka koja ima svoj stav, gard, nešto svoje jedinstveno, univerzalno i prepoznatljivo za razliku od ostalih koji se bave istim poslom. Djevojkama koje se žele baviti modom savjetujem da ulažu dosta truda, rada i da budu hrabre u ostvarivanju svog sna. Ne trebaju odustajati u onome što žele postati, jer kao i svaki posao, pa tako i ovaj ima svojih uspona i padova, navodi mlada manekenka.

Iz javnog života naše zemlje, najviše cjeni Džejlu Glavović koja je osvojila titulu Miss planete zemlje 2002. godine održanom na Filipinima, pa možda Nina bude njena nasljednica. A od dizajnera je tu poprilicno dobrih imena.

– Od domaćih dizajnera izdvojila bih Belmu- Tvico Stambol koja je zaista u svakoj mojoj nakani da izgledam dobro u javnosti, to i pretvorila u stvarnost. Od stranih izdvojila bih Elie Saab, Donna Karan i Salvatore Ferragamo kao uži izbor za koga bi sigurno sutra bez dvoumice prihvatila ponudu da radim, priča Nina.

nina djuric3

U privatnom životu ova manekenka voli elegantne varijante odjevanja, ali nikako sportsku odjeću.

– Moj stil oblačenja je najviše elegantan, volim imati dobre štikle u svom ormanu, dobru košulju, haljinu, ali definitivno najmanje volim sportsku odjeću i moram priznati imam samo jedne tene koje nosim na izlete, iskrena je ona.

Našim čitateljima poručuje da budete uporni da ostvarite svoje snove, ostavite neki trag iza sebe i neka vas ljudi pamte po onome što ste postigli u životu!

eTrafika.net – Nadira Ahatović

Napiši komentar