fbpx

Treća samostalna izložba studenta slikarstva Branimira Maksimovića, pod nazovom “Nekako s proljeća”, otvorena je sinoć u Galeriji UDAS u Banjaluci.

Maksimović je izložio uljane slike i akvarele, a tematski se bavio materijalizacijom.

“Najviše se bavim materijalizacijom čaša, portretom i aktom. To su teme koje su zastupljene u mom radu u posljednje tri godine”, rekao nam je on, te pohvalio izložbeni prostor u Galeriji UDAS.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Iza sebe ima tri samostalne izložbe i nekoliko kolektivnih, kao i priznanja za svoj rad. Profesorica slikarstva Jelena Karišik imala je samo riječi hvale za njegov rad.

“On je jedan od studenata kojima se možemo pohvaliti, od početka studija svojim radom i požrtvovanošću zalužuje sve pohvale. Dobitnik je pohvale za crtež na prvoj godini, kao i nagrade za slikarstvo na drugoj godini. Svi izloženi radovi su iz opsega njegovog slikarskog istraživanja na trećoj godini studija. Možete vidjeti da je pored uljanih slika, na kojima je uglavnom pristutno figurativno slikarstvo, izložio i akvarele, radove na papiru. Tu je više istraživao motive mrtve prirode, a prisutna je i analiza portreta”, kazala nam je ona.

Branimir Maksimović rođen je u Brčkom 1993. godine, dok je osnovno i srednje obrazovanje završio u Šamcu. Studije slikarstva upisao je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci 2012. godine. Pored samostalnih i kolektivnih izložbi učestvovao je i radio na dvanaestom sazivu “Art simpozijuma Jahorina” 2014. godine.

“Nekako s proljeća” je druga izložba koja je odabarana od strane Umjetničkog savjeta Galerije UDAS na osnovu konkursa za izbor umjetnika i umjetnica sa i bez invaliditeta za 2015. godinu. Izložba je otvorena do 30. aprila, može se pogledati radnim danom i subotom od 09 do 15:30 časova.

branimir maksimovic slikar udas (1)  branimir maksimovic slikar udas (6) branimir maksimovic slikar udas (7) branimir maksimovic slikar udas (8)

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar