fbpx

Odbojka u Banjaluci doživjela je pravi “procvat” ove sezone pošto su se i muška (Borac) i ženska ekipa (BL volej) plasirale u plej-of za šampiona BiH.

Iako su obje ekipe bile novajlije u Premijer ligi ove sezone, BL volej čak i debitant, pokazale su da se mogu nositi sa najboljim timovima u BiH. I muškarci i djevojke su pokazali neophodan kvalitet za takmičenje u društvu najboljih čime su najavili bolje dane za odbojku u gradu na Vrbasu.

Borac je ligaški dio takmičenja završio na četvrtom mjestu sa 33 osvojena boda i u četvrtfinalu plej-ofa igraće sa ekipom Ilijaša, koja je takmičenje u ligi završila na petom mjestu. Prema rezultatima iz lige Banjalučani su favoriti jer su Ilijaš savladali oba puta. Prvi meč igraće se 21. marta kada će domaćin biti Ilijaš, a revanš i eventualna majstorica će se igrati u Banjaluci.

Podrži eTrafiku

“Plan koji smo imali na početku sezone smo i prebacili. Šta god da uradimo u plej-ofu biće dobro i nećemo sebi stvarati pritisak. Već sam rekao igračima da nemamo nikavih opterećenja, ni nervoze, ali vjerujem da možemo proći u polufinale jer su Ilijaš već dva puta savladali ove sezone”, rekao je trener Borca Saša Rendić.

Ako prođu Ilijaš u polufinalu će se sastati sa najboljom ekipom iz ligaškog dijela takmičenja, Mladost iz Brčkog.

bl volej 1

S druge strane, odbojkašice BL voleja takmičenje u ligi su završile na šestom mjestu sa 27 poena. Bile su odlične na domaćem terenu i kao debitanti u ligi pokazale su veliki potencijal. U četvrtfinalu plej-ofa igraće protiv Kule iz Gradačca u istom terminu kao i Borac. Za razliku od muškaraca one nemaju prednost domaćeg terena i prvi meč će igrati u Banjaluci, a revanš i eventualnu majstoricu u Gradačcu.

“Napravili smo ogroman uspjeh i ispunili prvi cilj koji smo imali uoči sezone. Što se tiče plej-fa Kula je dobra ekipa i prepuštamo im ulogu favorita, ali nemamo razloga da se plašimo. Tokom ligaškog dijela takmičenja smo ih dobili na svom terenu. Pokušaćemo da ih iznenadimo”, istakao je njihov trener Draško Madžar.

eTrafika.net – D. R.

Napiši komentar