fbpx

“Blues for the Balkans” naziv je humanitarne turneje muzičara iz New Orleansa Luke Winslow-Kinga i Esther Rose, koja je stigla i u Banjaluku. Svrha je prikupljanje donacija i podizanje svijesti javnosti na zapadu o neophodnosti pomoći područjima pogođenim poplavama.

Jugoslav Kapetanović rekao je za eTrafiku da je sve počelo kada ga je Luke Winslow-King kontaktirao, nakon što je na Fejsbuku vidio objavu da su Balkan pogodile strašne poplave.

“Oni su doživjeli uragan Katrina i poplave prije devet godina, a kada su vidjeli šta se dešava na ovim područjima odlučili su da sviraju koncerte za Balkan. Svirali su jedan koncert u Vašingtonu i skupili oko hiljadu dolara koje smo uplatili u fond B92. Dali smo 100.000 dinara za izgradnju škole u Svilajncu. Ovo je trebalo da bude njegovo bračno putovanje, ali ga je otkazao i došao na Balkan da svira besplatne koncerte. Bili smo u Zagrebu, Sarajevu, Banjaluci, sada idemo za Doboj, zatim za Beograd, Novi Sad i od svega toga pravimo dokumentarni film”, rekao nam je Kapetanović.

Podrži eTrafiku

Na fotografijama pogledajte kako je to izgledalo danas u Banjaluci: bluz_za_balkan_6 bluz_za_balkan_5 bluz_za_balkan_4 bluz_za_balkan_3

eTrafika.net, Foto: G. Terzić

Napiši komentar