fbpx

Banjalučki park Petar Kočić večeras je bio mjesto za doniranje, ali i čašćenje čokoladama.

“Čokoladni neredi” po prvi put večeras su organizovani i u gradu na Vrbasu, sa ciljem da okupe ljude koji uživaju u slatkišima, kao i prikupe donacije za djecu iz poplavljenih područja.

Pravila su bila više nego jasna i jednostavna. Svako je trebao donijeti dvije čokolade, jedna se daje za djecu, dok se druga otvara i dijeli sa ostalim okupljenim ljubiteljima čokolade. Tako su se svi učesnici družili uz slatke zalogaje i probali neke okuse koje nisu ranije.

Podrži eTrafiku

Dejan Matijević iz udruženja građana PsihoPort Centar Banjaluka, koje je organizator “Čokoladnih nereda”, kaže da je sve podignuto na viši nivo u odnosu na prošlu godinu, kada su se građani spontano okupljali.

“Ono što me posebno raduje jeste broj male djece koji je došao. Na kraju projekta će se izbrojati količinski koliko je čokolada skupljeno, kao i kilogramski, pa ćemo obavijestiti sve medije. Prošle godine smo prikupili oko 100 kilograma, dok ove godine očekujemo da ćemo premašiti taj broj, jer imamo veće akcije u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru. Komercijalni sponzori su nam izašli u susret i prošle i ove godine, dobili smo ubruse i vodu, kao i čokolade. Ove godine će nam jedan sponzor prevesti čokolade tamo gdje treba”, govori Matijević.

PsihoPort Centar Banjaluka projekat realizuje zajedno sa udruženjem Plus iz Mostara, dok ih finansita SHL. Ovo je treća godina realizacije, dok se projekat prvi put organizuje u tri najveća grada BiH, a u ostalim su najavljena spontana okupljanja. Ukoliko u vašem gradu nema “Čokoladnih nereda”, fotografišite se sa čokoladom ispred neke znamenitosti i pošaljite im fotografiju putem interneta, te tako učestvujte u akciji.

cokoladni_neredi_bl_214_1 cokoladni_neredi_bl_214_3 cokoladni_neredi_bl_214_4  cokoladni_neredi_bl_214_6  cokoladni_neredi_bl_214_8 cokoladni_neredi_bl_214_9

eTrafika.net – V. Stokić, Foto: G. Terzić

Napiši komentar