fbpx

Devet parova vjenčalo se danas u Banjaluci u sklopu manifestacije „Svadba za pamćenje“.

Sve je započelo programom u Dječijem pozorištu, gdje su mladenci izgovorili sudbonosno „da“ i razmijenili burme. Nakon prvog plesa uputili su se pred opštinu gdje su mlade bacile svoje bidermajere.

Bojana Bijeljac iz Banjaluke rekla nam je da je bračni život odlučila započeti na ovaj način jer je htjela nešto drugačije.

Podrži eTrafiku

„Ovo se desilo sticajem okolnosti, htjela sam nešto drugačije. Jako sam uzbuđena i imam tremu“, rekla nam je ova mlada koja je sa svojim mužem bila u vezi 4,5 godine.

Bojana Brkić iz Banjaluke takođe kaže da nije htjela klasično vjenčanje.

„Ovo je jako lijepo iskustvo. Nije bilo stresno, nisam neko ko paniči pa je sve lagano išlo, mada ima malo treme“, kazala je ona.

Ni mladoženje nisu bile ravnodušne. Kako kažu, sve je bilo lako dok nisu došli pred sam čim vjenčanja. Jedan od njih je i Predrag Kekerović iz Banjaluke.

„Slučajno smo vidjeli ovaj konkurs preko interneta i odlučili da se prijavimo jer volimo nova poznanstva, a to nam se učinilo kao dobra prilika. Treme ima mnogo, nisam je imao sve dok nisam ušao ovdje“, kaže nam on kroz osmijeh.

Borislav Ćulibrk iz Banjaluke odlučio je da vezu dugu 11 godina kruniše javno, kako bi svima pokazao svoju ljubav.

„Dugo sam u vezi, pa smo htjeli to lijepo obilježiti. Treme imam jedino od vas novinara“, govori Borislav kroz šallu.

Organizatorka „Svadbe za pamćenje“ Olivera Ratković mladencima je poželjela mnogo sreće, ljubavi i djece.

„Da naredne godine budemo brojniji, da nas bude mnogo više na manifestaciji ‘Bebi na dar’. Željeli smo da svi zajedno učestvujemo u ovoj veličanstvenoj priči, da podijelimo njihovu ljubav. Do sada smo imali 30 brakova koji još uvijek traju, rodilo se 15 beba, a pet je na putu“, rekla nam je Ratkovićeva.

Pošto je danas Svjetski dan muzike i prvi dan ljeta, Ljubinka Dragojević iz Odjeljenja za društvene djelatnosti iz Gradske uprave Grada Banjaluka iskoristila je priliku da mladencima poželi sve najbolje.

„Mogu samo da im poželim da im zajednički život bude jednak najljepšoj simfoniji i dug kao dugo toplo ljeto. Neka im simfoniju uljepšaju najljepši osmijesi njihove djece“, kazala je ona.

Manifestaciju je podržalo i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport, kao i brojni sponzori koji su darovali mladencima sve potrebno za vjenčanje. Ovogodišnja „Svadba za pamćenje“ imala je i humanitarni karakter, jer je prihod od ulaznica namijenjen djeci koja su ugrožena poplavama. kolektivno_vjencanje_bl_14 5  kolektivno_vjencanje_bl_14 7  kolektivno_vjencanje_bl_14 9  kolektivno_vjencanje_bl_14 11 kolektivno_vjencanje_bl_14 12 kolektivno_vjencanje_bl_14 13

kolektivno_vjencanje_bl_14 16 kolektivno_vjencanje_bl_14 17

eTrafika.net – V. Stokić, Foto: V. Stokić / G. Terzić

Napiši komentar