fbpx

“Jesen grafike” u Galeriji UDAS u Banjaluci završava se izložbom Alena Burazerovića iz Sarajeva, koja je otvorena večeras. 

Burazerović nam je rekao da se radi o kombinaciji radova koje je stvarao na Akademiji i nakon nje. Za teme je uzeo pejzaž i studiju figuracije u prostoru.

“Istraživao sam fenomen svjetla, kontrast svijetlog i tamnog, što mi je bilo jako interesantno. Uglavnom se bavim manjim formatima, mada nije bitna veličina, već da su grafike odrađene sa mnogo emocija i da se unijelo mnogo truda. Emocija se jako efektno može izraziti kroz liniju i crtež”, kaže nam Burazerović, te dodaje da prvi put izlaže u Banjaluci i da je počastvovan što je izabran da zatvori ovogodišnju “Jesen grafike”.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Predsjednik Kulturnog savjeta Galerije UDAS Srđan Kosić osvnuo se i na prethodne izložbe koje su organizovane u sklopu ove manifestacije, te rekao da je prezadovoljan urađenim, ukoliko se uzme u obzir nezavidna situacija u kojoj se nalaze.

“Naše prostorije nisu u centru grada i kratko postojimo. Većina ljudi i ne zna da ovdje postoji galerija, znaju za organizaciju UDAS, ali ne i za nas. Kada sve to uzmem u obzir, prezadovoljan sam kako je sve prošlo. Za svaku izložbu dođe određeni broj ljudi, ali su to uglavnom oni koji se bave grafikom. Malo dolaze oni koji bi htjeli saznati nešto o grafici ili je kupiti”, kaže on, dodajući da će “Jesen grafike” narednih godina još rasti i jačati.

Zanimljivo je da će naredni konkurs za ovo dešavanje biti otvoren polovinom naredne godine, a ne početkom, kako je to do sada bilo. Naime, u Galeriji UDAS su shvatili da mnogo umjetnika sada stvara svoje radove, te da ih ne može prijaviti, pa bi pomijeranjem datuma dobili novije grafike za izlaganje. alen burazerovic grafika (3)    alen burazerovic grafika (7) alen burazerovic grafika (8) alen burazerovic grafika (9)

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar