fbpx

Ljubitelji umjetnosti i organskih čajeva okupili su se večeras u galeriji akademske slikarke i keramičarke Sonje Bikić u Banjaluci, kako bi se družili uz šolju ovog toplog napitka.

Posjetioci su imali priliku da probaju hercegovačke organske čajeve firme “Ljekobilje”, koje su pili iz unikatnih keramičkih šolja Sonje Bikić. Ova umjetnica rekla nam je da se uvijek rado druži na ovaj način.

“Ceremocija pijenja čaja je za mene intimna stvar. Ovo je zajednička promocija hercegovačkog organskog čaja i mojih unikatnih keramičkih šolja, kao i prilika za druženje u ovom prostoru”, kaže ona, te dodaje da je velika zainteresovanost mladih za ovu vrstu umjetnosti, te da upravo oni dolaze na njene časove.

Podrži eTrafiku

“Moji učenici su akademski obrazovani mladi ljudi, koji žele upoznati i ovu vrstu umjetnosti. Trenutno je to cjenjenije u inostranstvu nego ovdje, tamo više izlažem i prodajem, ali postoji interes i kod nas. Možda smo trenutno zagušeni problemima”, govori nam ova umjetnica.

Posjetiteljka večerašnje promocije Neda Simić Žerajić rekla nam je da je uživala u druženju.

“Vrlo često se družim uz čaj, to mi je omiljeno piće tokom hladnih dana, pogotovo kad je služen u ovakvom umjetničkom djelu kakva je šolja Sonje Bikić. Mislim da svako ko voli umjetnost i čaj može u ovom kutku pronaći ponešto za sebe, posebno ove neobične šolje koje su umjetničko djelo, a imaju i praktičnu primjenu”, navodi ona.

Svi koji su propustili večerašnju promociju, a voljeli bi pogledati radove Sonje Bikić, mogu to učiniti u njenoj galeriji u Jevrejskoj ulici broj 119 u Banjaluci. sonja_bikic_solje_caj_4 sonja_bikic_solje_caj_5  sonja_bikic_solje_caj_7 sonja_bikic_solje_caj_8 sonja_bikic_solje_caj_9

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar