fbpx

Koncert braće Teofilović i gitariste Miroslava Tadića održan je u prepunoj koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci.

U najavi koncerta, jedan od braće, Radiša Teofilović, kazao je da im je Banjaluka posebno draga jer su ovdje snimili svoj drugi album „Sabazorski vetrovi“.

„Naša muzika je povezujuća stvar među narodima regiona. Mi potenciramo ljubav i to je ono univerzalno gdje god da sviramo. Ljudima dajemo šansu a na njima je da je iskoriste, odnosno, da prepoznaju ono što želimo da im kažemo“, kazao je Radiša.

Foto baza

Miroslav Tadić jedan je od najuspješnijih muzičara porijeklom iz BiH. Živi u Americi, a njegov dolazak na nastup na na 18. Jazz Festu u Sarajevu iskoristili su za zajedničke koncerte.

 „Iskoristili smo Miroslavov dolazak da u Beogradu i Banjaluci predstavimo zajednički projekat pod nazivom „Vidarica Miroslav Tadić“ koji smo snimili u Americi, a koji je do sada dobio samo pozitivne kritike“, priča Radiša.

Braća Teofilović, Ratko i Radiša, jedinstveni su izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike, a njihova muzika sažima više od dva vijeka tradicionalnog muzičkog nasljeđa i evocira duh cjelokupnog regiona.

teofilovici u banskom (1)  teofilovici u banskom (3)  teofilovici u banskom (5)

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar