fbpx

U okviru mjeseca italijanske kulture, večeras je simfonijski orkestar iz Italije održao koncert u Banskom dvoru u Banjaluci.

Gosti iz italijanske regije Friuli–Venecija–Điulija izveli su Betovenovu “Uvertiru za Koriolan”, Violinski koncert u D-duru Čajkovskog i Šubertovu Devetu simfoniju u C-duru.

Prodekan za umjetnost i međunarodnu saradnju Akademije umjetnosti u Banjaluci Biljana Jašić Radovanović rekla nam je da se radi o saradnji Akademije sa Asocijacijom “Prođeto muzika” i Italijanskom ambasadom.

Podrži eTrafiku

“Sa Asocijacijom sarađujemo i u vezi festivala ‘Zvuci gradova’. Njihov direktor svake godine u Banjaluci bira naše najbolje studente koji dobijaju jedan ili dva cjelovečernja koncerta na tom festivalu”, kazala je ona.

Koncertu je prisustvovao i počasni konzul Italije u Republici Srpskoj Danilo Kapaso, koji je naglasio da je ovim koncertom Banjaluka večeras bila glavni grad obilježavanja mjeseca italijanske kulture u Evropi.

Nakon Banjaluke orkestar nastavlja svoju turneju u u Sarajevu, Beogradu, Podgorici, Novom Sadu i Tirani. italijanski_orkestar_bl_2 italijanski_orkestar_bl_4 italijanski_orkestar_bl_5 italijanski_orkestar_bl_6   italijanski_orkestar_bl_9

eTrafika.net, Foto: G. Terzić

Napiši komentar