fbpx

Mladi Banjalučanin Rajko Kojić promovisao je večeras u Domu omladine u Banjaluci svoju prvu zbirku pjesama pod nazivom “Vaseljena”.

Sala Doma omladine bila je ispunjena njegovim prijateljima i rodbinom, a mladi pjesnik je recitovao svoje stihove na sceni. Publici je poručio da njegove redove ne čita očima, već srcem.

“Očima samo preletite tekst i ništa ne razumijete. Ako čitate srcem onda ćete to živjeti. Poezija se ne čita, ona se živi. Opstanak poezije zavisi od čitalaca, a ne od pisaca. Oni mogu pisati koliko god žele, ali poezija neće postojati bez čitalaca”, kazao je on.

Podrži eTrafiku

Kako navodi, u knjizi se nalaze stvari koje je prećutao kako bi drugim ljudima bilo lijepo, ali i ono što je rekao da bi im bilo još ljepše. Sav njegov rad nije mogao stati u samo jednu knjigu, pa već planira narednu.

“Ta knjiga sam ustvari ja, ona je ispisana u trenucima kada sam bio najviše tužan i najviše srećan. To su trenuci koji prožimaju čovjeka, uspio sam nekako da ih stisnem u jednu knjigu. Sve u njoj je autentično, slike i korice su moje. Planiram studirati medicinu u Minhenu, pa će me vjerovatno nostalgija stegnuti. Tada nastaju pjesme koje se ne mogu opisati, čitaćete ih u narednom izdanju”, najavio nam je on.

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar