fbpx

19. Međunarodni Sajam knjige u organizaciji “Glasa Srpske“ otvoren je u sportskoj dvorani „Borik“ u Banjaluci. Na sajmu učestvuje oko 60 izlagača iz BiH i regiona,  a ovogodišnji moto je „Knjiga je jedinstvena, prenosiva magija…“

Sajam je otvorio predsjednik Narodne skupštine RS, Igor Radojičić, koji je napomenuo da je knjiga odoljela ratovima, ikvizicijama, kulturnim revolucijama i modernom vremenu globalnih medija.

„Prijetilo je informatičko doba da knjigu pošalje u istoriju, ali internetom, Fesjbukom, Tviterom, i Jutjubom mladi danas dijele najljepše ljubavne pjesme, citiraju Andrića, Kiša, Miku Antića.. Pisana riječ našla je svoje mjesto i među digitalnim čudesima. Želim da svečanost pisane riječi traje u našem vremenu i poslije nas i da svjedoči o nama, onima prije nas i onima što će doći“, kazao je Radojičić na otvaranju sajma.

Podrži eTrafiku

Na sajmu, među ostalim,  izlaže i izdavačka kuća „Laguna“ iz Beograda.  Siniša Ljuština iz Lagune kaže da se predstavljaju  brojnim novim  naslovima, njih oko 220, što je dovoljno za svačiji ukus.

„Ove godine najtraženiji je novi roman Pula Koelja „Preljuba“ i autobiografija Neleta Karajlića „Fajront u Sarajevu”, ali i brojni drugi među kojima novi naslov Tonija Parsonsa kojeg nije bilo na tržištu već dvije godine. Zadovoljni smo posjećenošću i prodajom prvog sajamskog dana“, kaže Ljuština.

Jedan od izlagača je i My book, a radnica, Milela Srdić, kaže da nude novitete za odrasle različitih žanrova, te da su zadovoljni posjećešću sajma prvog dana.

„Izložene knjige na popustu su i do 50 odsto, a imamo i pogodnosti za najmlađe u vidu gratisa 1+1, 2+1, za popularne dječije naslove“, kazala je Srdićeva.

Sajam će biti otvoren do 22. septembra. sajam knjige borik (2)  sajam knjige borik (4) sajam knjige borik (5)   sajam knjige borik (8) sajam knjige borik (9)

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar