fbpx

Antikulturni teatar „Alija Sirotanović“ otvorio je novu sezonu. Nastupu sastavljenom od novih i starih kratkih skečeva, šaljivih pjesama i stand-up komedije, prethodilo je otvaranje šator-škole, najmodernije škole u ovom univerzumu.

Školu je otvorio resorni ministar, Mitar Barudžija, koji kaže da se radi o prvoj mobilnoj, tzv. „portable“ osnovnoj školi u RS koja nosi naziv „Era Ojdanić“.

„Šta da kažem, a da ne zaplačem. Ova škola nosi taj naziv jer je riječ o jednom našem velikom pjesniku koji je uzor skoro svima nama političarima a i današnjoj omladini. Riješili smo i probleme poplavljenih vrtića. Naime, sva djeca čiji su vrtići poplavljenji biće udobno smještena u pećine, kao prorodni ambijent gdje će imati direktan kontakt sa divljim životinjama koje će moći da izučavaju u školi u prirodi”, kazao je ministar Barudžija.

Podrži eTrafiku

Prvi direktor škole „Era Ojdanić“, Dušan Jokić, rekao da je izgradnja šator-škole bila velika obaveza podsjetivši da nije lako sastaviti šator.

„Ja sam dugo godina proveo na Šatoru, dugo sam godina iznajmljivao šatore za svadbe, sve znam, nije to lako. Ova škola će biti intergalaktiči funkcionalna. Muzičko vaspitanje biće pravo vaspitanje i držaće ga ugledni profesor Vesna Vukelić Vendi, inače dekan Teološkog fakulteta i filozof. Muzički institut BN donirao je instrumente klasične muzike – sintisajzere“, priča direktor Jokić.

Ministar se izvinio prisutnima zbog nedolaska sekretara za duhovno jedinstvo Srba, gospođe Ćane, koja je opravdano izostala zbog svadbe.

Repertoar nove sezone “Aktovaca” obogaćen je novim skečevima, a najprisutnija je tema o predstojećim izborima.

 sator skola akt (2)  sator skola akt (4) sator skola akt (5)  sator skola akt (7)

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar