Manifestacija posvećena budućim najmlađim školarcima održana je sinoć u Dječijem pozorištu u Banjoj Luci. Djeca koja uskoro treba da krenu u školu nastupila su pred punom salom Dječijeg pozorišta i time se oprostila od vrtića.

buduci skolarci1Vaspitačica u centru za predškolsko, Dara Ninić, rekla je da je ova manifestacija jedna u nizu programskih zadatka i da je za djecu jedan od najradosnijih događaja.

“Ova priredba je jedan od najradosnijih događaja za ovu djecu. Ovo je nešto za što se oni spremaju tokom cijele godine, radeći programske sadržaje iz svih oblasti i tako dođemo na ideju da biramo ono čime ćemo se predstaviti svome gradu i oprostiti od vrtića”, rekla je vaspitačica vrtića Leptirić.

Priredbi je prisustvovao i gradonačelnik Banje luke Slobodan Gavranović, koji je podržao još jednu generaciju mališana koji kreću u novi život.

“Grupa mališana kreće u novi život, kreće u višu školsku dob i oni su dosta toga već savladali družeći se, ali usput i učeći. Nadam se da će svi oni jednoga dana biti vrlo korisni građani ovog društva”, poručio je gradonačelnik Gavranović.

Sav prihod skupljen od ulaznica za ovu manifestaciju namjenjen je za humanitarne svrhe vrtićima i djeci iz Čelinca, Bijeljine i Šamca.

 

 

eTrafika.net – Mirjana Radanović

Napiši komentar