fbpx

Uprkos kiši koja je u Banjaluci juče padala, učenici Poljoprivredne škole su proslavili maturu. Maturanti su se okupili u parku Petar Kočić, nakon čega su se uputili u hotel Bosnu gdje je slavlje nastavljeno do jutarnjih sati.

Sa kišobranima u rukama i uz pratnju trubača maturante su ispratili mnogobrojna rodbina i prijatelji. Nekoliko stotina građana u Parku Petar Kočić prisustvovalo je ovom događaju, dok su neki od njih komentarisali kako je ovo „skup mladosti i budućnosti“.

Jedan od maturanata ove škole Aleksandar Savanović, planira da nakon srednje škole upiše Poljoprivredni fakultet i kaže da ova matura za njega prije svega znači –zrelost.

Podrži eTrafiku

„Ova matura predstavlja za nas sve prije svega zrelost, od danas se od nas očekuje da budemo dovoljno sposobni da sami živimo. Moji planovi su da upišem Poljoprivredni fakultet nakon čega se nadam da ću imati posao, jer smatram da posla ima za onog ko hoće da radi“, izjavio je Aleksandar.

Mnogi učenici su rekli da još nisu odlučili koji će fakultet upisati, ali maturantkinja Milica Marišić zna da će jednoga dana diplomirati na Poljoprivrednom fakultetu.

„Upisaću Poljoprivredni fakultet u Banjaluci, agroekonomiju, nakon čega se nadam da ću naći posao. Najvažnije mi je da dalje nastavim da se školujem u svojoj struci“, izjavila je Milica Marišić.

 

 

eTrafika.net – Mirjana Radanović

Napiši komentar